Skip to content

На жаль, є міста, де ситуація ще гірша, ніж у Бучі: головне зі звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського 4 квітня 2022

У своєму підсумковому зверненні до українського народу Президент України Володимир Зеленський подідомив, що побачене ним у Київській області говорить про те, що є міста, де ситуація ще гірша, ніж у Бучі, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Укрінформ.

Головне зі звернення президента:

  • Кожна нормальна людина в світі розуміє, хто приніс війну і масові смерті на українську землю. Є безліч доказів того, що саме російські війська знищують мирні міста.
  • У багатьох селах звільнених районів Київської, Чернігівської і Сумської областей окупанти робили таке, що місцеві не бачили навіть під час нацистскої окупації 80 років тому.
  • Всі злочини окупантів фіксуються. Забезпечується необхідна процесуальна основа для притягнення винних російських військових до відповідальності за кожен скоєний ними злочин. Це буде спільна робота нашої держави з Європейським Союзом та міжнародними інституціями, зокрема з Міжнародним кримінальним судом.
  • Обговорив з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен та канцлером Австрії Негаммером злочини росії. Домовились про візит канцлера в Україну найближчим часом.
  • Продовжуємо готуватись до ще більш жорстокої активності окупантів на східному та південному напрямках. Ми знаємо, що вони збираються робити на Донбасі, біля Харкова, в деяких інших районах держави.
  • Ми вже розпочали підготовку усієї необхідної роботи для відновлення нормального життя у звільнених районах. Проводиться розмінування території. Наші сапери знешкоджують тисячі вибухонебезепечних предметів щоденно!
  • Найближчим часом відновимо подачу електрики і води на всю цю територію. Забезпечимо медичну допомогу. Нормальний доступ до товарів.

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: