Skip to content

По всьому світу відбудеться кіномарафон на підтримку України

Ткач Анастасия

По всьому світу відбудеться кіномарафон на підтримку України

Заплановано показ 76 фільмів повного й короткого метра. Про це повідомляє журналіст «Наше Місто. Афіша Дніпра» з посиланням на CinemAid Ukraine Charity Film Marathon.

CinemAid Ukraine — серія благодійних показів українських фільмів за кордоном, покликаних зібрати фінансову допомогу для України. Гроші, отримані з придбання квитків, передаватимуть на три напрями: у фонд “Повернись живим”, на підтримку кіноіндустрії країни під час війни та на допомогу постраждалим від війни режисерам і їхнім родинам.

Наразі за кордоном заплановано показ 76 фільмів повного й короткого метра, серед яких документальні, художні й анімаційні стрічки. Це, наприклад, “Поїзд: Київ-війна”, “Крути 1918”, “11 дітей з Моршина”, “Толока”, “DZIDZIO Contrabass”.

Ці та інші фільми покажуть у Австралії, Бельгії, Болгарії, Канаді, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Німеччині, Великій Британії, Індії, Ізраїлі, Італії, Йорданії, Литві, Польщі, Португалії, Румунії, Південній Кореї, Іспанії, Туреччині та США.

Благодійні покази організувало Державне агентство України з питань кіно.

Повномасштабна війна, яку росія цинічно й підступно веде проти України, забрала найкраще з того, що ми маємо. Тепер ми змушені відмовитися від того, що приносило нам радість і задоволення в житті, зокрема від перегляду фільмів. На жаль, коли бомби кидають усюди, ми не можемо дивитися якісне українське кіно з друзями та ділитися своїми емоціями та враженнями. Але іноземні глядачі мають можливість це зробити й тим самим приєднатися до нашої спільної боротьби з ворогом, — говорить голова Держкіно Марина Кудерчук.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: