Skip to content

Дніпру від народу Ізраїля і місцевого виробника передали великий гуманітарний вантаж

Народ Ізраїлю спільно з ізраїльською компанією SAREL (Нетанія), яка є постачальником медобладнання та медикаментів для МОЗ та лікарень цієї країни, передали Дніпру 49 палет з медичним обладнанням та матеріалами, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

 Постачання організовані Центром допомоги Україні в Ізраїлі «Unite for Ukraine».

«Ми дуже вдячні нашим ізраїльським друзям. За те, що в цей тяжкий час ізраїльтяни з нами. За те, що вони так швидко відгукнулися на наші потреби. І надзвичайно зворушливо, коли серед цих коробок ми знаходимо дитячі малюнки, які малеча Ізраїлю залишила нам із побажаннями перемоги», — сказав мер Дніпра Борис Філатов, наголосивши, що нині чітко розділяє позицію влади Ізраїлю та позицію народу цієї країни. «Я можу сказати лише, що народ Ізраїлю – з народом України. Ми завжди пам’ятатимемо і цінуватимемо цю допомогу», – додав він.

Зі свого боку ізраїльська адвокатка Ірена Лівшиц, яка опікувалася збором та передачею цього гуманітарного вантажу, зазначає: «Ізраїльтяни об’єдналися всім серцем – за Україну.  Мене з Дніпром пов’язує особиста історія – моя бабуся звідти. Тому для мене було дуже важливо зробити все, що в моїх силах, аби допомогти та підтримати.  Ми організували блискучу команду, Центр допомоги Україні в Ізраїлі «Unite for Ukraine», та продовжуємо всіма силами працювати на підтримку України.  Друзі мої, ми з вами!  І ми бажаємо вам миру та перемоги», — сказала Ірена Лівшиц.

Загальна вартість 14-тонного гуманітарного вантажу становить близько 200 тисяч доларів.  Серед переданого медобладнання є, зокрема, турнікети, бандажі, джгути, шийні фіксатори, перев’язувальні матеріали, дефібрилятори, термоковдри та засоби гігієни.

Усе обладнання та матеріали передадуть до лікарень Дніпра та тим, хто потребує цього найбільше.

Наступні поставки медикаментів та медобладнання для Дніпра будуть найближчими днями відправлені з Ізраїлю.  Місто чекає на ще 24 палети загальною вагою понад 8 тонн — у тому числі 4 тонни ампул парацетамолу.  Вартість – близько 100 тисяч доларів.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: