Skip to content

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Велика Британія

Смуги британських ЗМІ присвячені зміні податків у Великій Британії та розподілу непередбачених доходів у розмірі 50 мільярдів фунтів стерлінгів у державні фінанси для передвиборчого зниження податків та війни в Україні

The Times повідомляє про виділення додатково 6000 ракет і бойових снарядів для України.

Що 24 березня писали світові газети про Україну

США обіцяють переслідувати росію за військові злочини, пише «Guardian».  

США офіційно звинуватили російські сили у скоєнні воєнних злочинів в Україні та заявили, що добиватимуться відповідальності «використовуючи всі кошти».  Оголошення було зроблено, коли Джо Байден вирушив у поїздку Європою, щоб зміцнити єдність Заходу перед все більш жорстокого вторгнення. 

Що 24 березня писали світові газети про Україну

The Sun 

Основна стаття присвячена тому, як росія претендує на проведення Євро-2028, конкуруючи із заявкою Великої Британії та Ірландії, незважаючи на те, що їй заборонили займатися міжнародним спортом через нинішнє вторгнення в Україну. 

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Австрія

Газета «KURIER» розмістила анонс статті на першій шпальті, надавши їй заголовок: «Жінки проти російських загарбників.  В українській армії воюють десятки тисяч жінок-військовослужбовців»

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Німеччина

Стаття на першій шпальті FAZ «Шольц: “Путін має почути правду”». У ній розповідається про дебати щодо військового бюджету Німеччини, і що канцлер, який знову зателефонував російському президентові в середу, виправдав свої переговори з Володимиром Путіним словами «він має чути правду». 

Міністр оборони Крістін Ламбрехт (СДПН) та міністр закордонних справ Анналена Бербок (Зелені) оголосили про подальші постачання зброї в Україну.

Він сказав, що, хоча Німеччина хоче якнайшвидше припинити постачання російських енергоносіїв, негайне ембарго, яке може занурити країну в рецесію, не є кращим методом. 

Ні Німеччина, ні НАТО не виконуватимуть вимог України щодо створення безпольотної зони в українському повітряному просторі. «НАТО не стане стороною війни», — сказав Шольц

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Данія

«Morgenavisen Jyllands-Poste» присвятив три матеріали війні та подіям навколо України

«Ecco залишається в росії, незважаючи на санкції. Цінності групи полягають у тому, що ми не підводимо наших співробітників», – говорить генеральний директор Ecco Панос Мітарос.

«Після місяця війни в Україні бойовий план Кремля здається у кризі».

«Українські діти на дорозі у польських школах.  У Польщі вчителів не вистачає, а зараз стукає 700 тисяч українських дітей.  Серед них – Дмитро Коваленко».

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Франція  

Видання «Courrier Picard» назвало свій головний матеріал: «Відеоогляд з України.  Поки президент Зеленський спілкувався з французькими парламентаріями, Світлана Котенко, працюючи в l’Oise та повертаючись до свого рідного міста, розповідає про своє повсякденне життя в Україні»

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Швейцарія

Газета з Цюріха «Tages-Anzeiger» вийшла із заголовком: «Перекрити подачу грошей Путіну».

В основному матеріалі йдеться: В Україні вже місяць вирує війна, шанси на припинення вогню не збільшуються, а зменшуються, тож потрібен більший тиск із боку Заходу. Колишній міністр оборони США Роберт Макнамара висловився так: «Війна настільки складна, що перевершує здатність людського розуму охопити всі перемінні. Наше судження, наше розуміння не підходять. І ми вбиваємо людей без потреби». 

Коли місяць тому російські танки перетнули кордон України, це стало шоком, незважаючи на створену загрозу. За словами високопоставленого швейцарського військового головнокомандувача Томаса Зюсслі: «Моя особиста оцінка полягала в тому, що росія не розпочне повномасштабну війну. Я був неправий. Як і багато інших. Володимир Путін в даний час є найбільш аналізованою людиною на планеті, і все ж таки його мотиви незрозумілі. Чому він це робить? Це мрія про Велику Російську Імперію, яку він хоче відродити? Чи дбає він про своє місце у світовій історії? Чи вірить він пропаганді власного апарату? Із західної точки зору заяви Путіна здаються ірраціональними, навіть безладними, і враження погіршується з кожним публічним виступом. Та сама невизначеність висить над ходом війни».

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Японія

Газета «The Japan Times» підписала фото: «Депутати нижньої палати парламенту Японії аплодують виходу президента України Володимира Зеленського на екран у режимі відеоконференції в офісі Палати представників у Токіо. 

Головний матеріал газети вийшов із заголовком: «Зеленський вітає позицію Японії щодо росії. У своєму виступі президент України попереджає про ядерну загрозу Путіна».

Президент України Володимир Зеленський у середу ввечері виступив із онлайн-зверненням до японських законодавців, у якому підняв загрозу ядерної катастрофи у своїй країні та похвалив Японію як «лідера в Азії» за її реакцію на російське вторгнення.

«Японія була першою (країною) в Азії, яка справді чинила тиск на росію для відновлення миру, яка підтримала санкції проти росії, і я закликаю вас продовжувати це робити», — сказав Зеленський перед переповненою аудиторією у прямому ефірі.

Харизматичний український лідер також прагнув залучити японську аудиторію, згадавши ключові моменти сучасної історії країни: атомні бомбардування наприкінці Другої світової війни, ядерну катастрофу на Фукусімі у березні 2011 року та хімічну атаку у Токіо.

Зеленський також закликав Токіо продовжувати накладати санкції на Москву, а український президент запропонував запровадити торговельне ембарго на російські товари.

«Щоб зупинити цунамі російського вторгнення, (Японія) має заборонити торгівлю, а компанії мають піти з росії», – сказав він.

Що 24 березня писали світові газети про Україну

США

The Wall Street Journal вийшов із заголовком «Російські втрати зростають».  Фотографію підписано: «У середу в Севастополі (Крим) відбулася панахида за заступником командувача Чорноморського флоту Росії Андрієм Палієм, який загинув у неділю в бою з українськими військами в азовському порту Маріуполь».

Матеріал на першій шпальті: «Байден перебуває у Брюсселі для переговорів із союзниками;  У НАТО заявили, що Москва втратила до п’ятої частини своїх сил

За оцінками НАТО, загальні втрати російських військовослужбовців складають 40 000 осіб. росія також могла втратити 10% свого обладнання, що послабило їхню здатність підтримувати темпи своїх операцій, сказав інший представник НАТО.

Ще один матеріал називається: «Москва відчуває біль від санкцій проти нафти».  Війна президента Володимира Путіна в Україні і хвиля західних санкцій у відповідь починають бити по двигуну економіки росії: її колосальної нафтогазової промисловості.  США та Канада заборонили імпорт невеликої кількості російської нафти, тоді як Європейський Союз розглядає питання про заборону. Але здебільшого західні санкції досі уникали прямого обмеження здебільшого російського енергетичного експорту. Проте обмеження США та ЄС вже відрізали Росії доступ до фінансування та передових технологій для розробки та обслуговування її старіючих родовищ. 

Також в іншому матеріалі йдеться, що США та союзники поспішають поповнити запаси зброї, оскільки запаси Києва вичерпуються.

Що 24 березня писали світові газети про Україну

«Намагаючись обмежити Росію, союзники нарощують сили біля України», пише The New York Times

Матеріал праворуч «Байден у Європі зустрінеться з НАТО — побоюються, що конфлікт розростатиметься»

У середу НАТО оголосило про подвоєння своєї військової присутності біля України та заявило, що альянс допоможе країні підготуватися до можливих хімічних, біологічних і навіть ядерних загроз з боку російських окупантів, що стане немислимим розширенням у місячній давності.  Можливість того, що росія може вдатися до зброї масового знищення, також відображала неспроможність російських збройних сил — навіть із використанням зброї невиборчої дії, спрямованої на залякування цивільного населення — досягти більшого, ніж тупикова ситуація перед несподівано завзятим українським опором.

Що 24 березня писали світові газети про Україну

The Washington Post

Заголовок «США звинувачують Москву у військових злочинах». Матеріал супроводжується фотографією на першій шпальті: «Тіло Данила, який загинув за два дні до свого 18-річчя, у понеділок вивозять із моргу до Миколаєва, Україна».

Стаття «Російські воєначальники відхилили дзвінки зі США, заявив Пентагон».  Неодноразові спроби вищого оборонного та військового керівництва Сполучених Штатів поговорити зі своїми російськими колегами протягом останнього місяця відкидалися Москвою, що залишило дві найбільші ядерні держави у невіданні щодо пояснень пересування військових та викликало побоювання.  

У колонці праворуч із заголовком: «Спроби оточити Київ уповільнюються».

«Удари по цивільних об’єктах підтверджують заяви про звірства».

Спецслужби США бачать конкретні докази військових злочинів російських військ в Україні, заявила адміністрація Байдена в середу, коли президент Байден прибув до Європи, щоб заручитися підтримкою НАТО для посилення економічного та військового тиску на Москву.

росія завдала нових ракетних ударів по житлових кварталах Києва та інших ключових міст, коли війна досягла чотиритижневої позначки, тоді як українські війська продовжували контрнаступ, звільняючи частини Макарова, стратегічного передмістя на захід від столиці, яке зазнало нападу російських військ три тижні тому.

Журналісти, які відвідали анклав, стали свідками жорстоких обстрілів та заявили, що російські окупанти продовжують утримувати частину міста.  

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Ізраїль

Газета The Jerusalem Post вийшла із заголовком «Ветеран Кремля пішов у відставку через Україну/Вторгнення триває другий місяць»/Путін відповідає змінами в платежах за нафту».  

Російські війська бомбили райони української столиці Києва в середу, через місяць після їх штурму, тоді як західні лідери зібралися в Брюсселі, щоб спланувати додаткові заходи щодо тиску на президента росії. На знак розколу в лавах Москви ветеран-помічник Путіна Анатолій Чубайс подав у відставку через війну в Україні та залишив росію, не збираючись повертатися, повідомили два джерела. Він був першим високопосадовцем, який порвав із Кремлем з того часу, як Путін почав своє вторгнення 24 лютого.

Що 24 березня писали світові газети про Україну

Джерело: ДніпроТБ

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: