Skip to content

Чужої біди не буває: у Дніпропетровській області зараз 18 тисяч переселенців

Ксения Куземко

Чужої біди не буває: у Дніпропетровській області зараз 18 тисяч переселенців

Близько 18 тисяч переселенців з Маріуполя, Харкова, Попасної, Запоріжжя, Сумщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини. Саме стільки внутрішньо переміщених осіб нині перебуває в Дніпропетровській області. Про це повідомляє голова обласної ради Дніпропетрощини Микола Лукашук, передає кореспондент «Наше місто».

«Щодня ми разом з очільником військової адміністрації області Валентином Резніченком отримуємо дані щодо переселенців, вирішуємо питання їхнього розміщення, харчування, забезпечення медикаментами та предметами першої необхідності. Хтось проживає за власний рахунок. Люди, які не мають такої можливості, знаходяться на повному утриманні громад. Щодня ми моніторимо ситуацію, потреби, питання, які виникають. І оперативно їх вирішуємо. Щодня представники громад звітують про стан справ», — розповів Микола Лукашук.

Також він зауважив, що дехто з переселенців виявляє бажання залишитися на Дніпропетровщині. Втім більшість внутрішньо переміщених осіб проводить на території Дніпропетровщини декілька діб і далі виїжджає на захід України чи за кордон евакуаційними потягами. Для таких громадян організовують транспорт, яким люди їдуть до залізничних вокзалів Дніпра та Кривого Рогу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в черговому інтерв’ю зазначив, що настав час, коли ми всі дуже пишаємось нашим паспортом.

Категория: Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: