Skip to content

У Дніпрі мешканці Молодогвардійської 30 років чекають свята на своїй вулиці (Відео)

Читачі нам пишуть, телефонують, діляться новинами, частіше – про проблеми й негаразди, просять консультації. Ми готові відповісти на ваші питання, тому відкриваємо рубрику «Пишіть! Ми приїдемо». Наші журналісти виїдуть на місце, щоб розібратися з проблемою. Так, за листом кореспонденти «Наше місто» відправилися до мешканців 45-го будинку на вулиці Молодогвардійській.

«Читаємо в газеті й радіємо, що ремонтують дороги у дворах, встановлюють сучасні дитячі майданчики, втілюють у життя програму «Місто без околиць», — пишуть нам мешканці цього будинку. — А ми ж навіть не околиця, від нас до центру їхати хвилин двадцять, ми ближче ніж Калинова, Калнишевського, Софії Ковалевської. Та про Південний масив, нашу вулицю всі забули. Територія біля будинку – ями та вибоїни, 30 років двір не знав ремонту, дитячий майданчик допотопний. У тупику маршрутки №5 навіть зупинки немає. Коли ж і нам пощастить?»

Біля добротного дому – ями та вибоїни

Дев’ятиповерховий цегляний будинок №45 на вулиці Молодогвардійській, збудований більше 30 років тому, серед інших на масиві Південний виглядає добротно. Жителі, в більшості працівники колишнього будівельно-монтажного управління, які й зводили його, зрозумівши, що на ЖЕК понадійся, а сам не зівай, створили ОСББ. Завдяки активності голови обєднання Лариси Кролівець мешканці долучилися до програми «Бюджет участі», замінили вікна, включилися в програму з енергоефективності. Вдячні депутату міської ради Валерії Петрицькій за ремонт у першому під’їзді, є надія, що процес продовжиться. За свої гроші мешканці поставили пісочницю на майданчику, який їм хочеться бачити сучасним для дітей і внуків.

«Пишіть! Ми приїдемо», контакти, Наше місто

Найбільша проблема – двір та дороги, — розповідає Лариса Кролівець, голова ОСББ «Південне – 45». — Нормального двору в нас немає. Покриття біля будинку ніколи не знало ремонту. Кафе, що приліпилося до магазину, загородило наполовину вихід. А ось прямо перед будинком територія підприємства «ОО Гідротехтранс», у них головний в’їзд з іншого боку, та автомобілі прямують упритул до дитячого майданчика.

Діти йдуть і падають

Микола Плешивий – один із тих, хто зводили цей будинок — пам’ятає, як на цьому місці ще стояли бараки, як раділи новосіллю 1987 року. Зараз спільними зусиллями стараються утримувати будинок, але з того часу ні покриття у дворі, ні лавочки, ні дитячий майданчик не оновлювалися.

«Пишіть! Ми приїдемо», контакти, Наше місто

Скільки будинок стоїть, нічого у дворі не змінилося, лише дорога вкрилася вибоїнами, діти йдуть і падають, — доповнює Людмила Андрюшина. — І з транспортом у нас погано, стане 9-й трамвай, маршрутку не діждешся.

Олена Бакуменко, голова ОСББ «Сателіт 22», пропонує надіслати в редакцію фотографії дороги, що веде до районного управління Пенсійного фонду, як тільки люди добираються туди. Крім цього, їх чекає нове випробування в тупику п’ятої маршрутки: там немає зупинки, тому пенсіонери стоять під відкритим небом у спеку й холод. А від зупинки дев’ятого трамваю поклали плити, бо там така калюжа в дощ, що до тротуару не доберешся, як і до хлібного кіоску.

«Пишіть! Ми приїдемо», контакти, Наше місто

Подивіться, як на Слобожанському проспекті. У дворах красиво – асфальт новий, плиточка, бордюрчики, вже й на Північному ремонти роблять, а про наш масив забули. Дороги жахливі, зупинок немає, — каже мешканка будинку Валентина Сердюк.

Депутат запрошує на прийом

Проблема дворових доріг на Південному масиві є і вирішувати її треба, погоджується Валерія Петрицька, депутат Дніпровської міської ради.

-Направляли листи до міськради, але міська влада не в силах охопити все і одразу: на ремонт доріг потрібні значні капіталовкладення,  — розповідає Валерія Петрицька. — За рахунок коштів, що виділяються на мій округ, вирішити всі проблеми району неможливо. Тож спрямовуватиму зусилля, щоб спільно, за допомогою міської влади, ми поступово відремонтували покриття у дворах. Дуже хочу, щоб на житломасиві Південний людей радували дороги, дитячі майданчики й зупинки. Однак зараз у пріоритеті – ремонт дірявих дахів (як от у будинку №7), заміна вікон і вхідних дверей, ремонт каналізації. Тож спершу фінанси йтимуть на вирішення цих питань. 31 січня запрошую жителів будинку №45 на вул. Молодогвардійській на депутатський прийом за адресою: ж/м Придніпровськ, Лівобережна адміністрація, кабінет 350, з 10.00 до 13.00. Приходьте, обговоримо актуальні питання і те, як їх будемо вирішувати.

«Пишіть! Ми приїдемо», контакти, Наше місто

За листом читачів виїхали Таїсія КУЗЬМЕНКО і Валерій КРАВЧЕНКО (фото).

P. S. Крапку ще не поставлено, конкретних рішень ще не прийнято. Та мешканців будинку побачили, що справа зрушила з місця. Як піде далі – обов’язково повідомимо. Чим більше небайдужих людей братимуть участь у житті міста, тим більше воно розвиватиметься і жити в ньому буде комфортніше.

«Пишіть! Ми приїдемо», контакти, Наше місто

 Юрій ФЕДЬКО, голова Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради:

— Розумію, що мешканці будинку №45 на вулиці Молодогвардійській, як і інші дніпряни, хочуть жити в комфортних умовах, особливо тоді, коли бачать, як оновлюються вулиці й проспекти Дніпра, з’являються красиві сквери, зручні зупинки, у дворах – новий асфальт і сучасні дитячі майданчики. Усе це буде і в нас. Але не одразу, поступово. Що стосується кафе біля будинку, то ми перевіримо, чи є дозвіл на його прибудову. Хотів би підкреслити: заяви, звернення щодо проблем, які турбують вас, шановні жителі масиву, потрібно подавати в адміністрацію завчасно, адже в бюджеті на 2022 рік уже все враховано. Щоб цьогоріч провести роботи поза планом, треба, відповідно, забрати кошти, спрямовані на інші заходи.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: