Skip to content

Скільки буде коштувати розмитнення авто у 2022 році

За прогнозом аналітиків ціни на авто зростуть на 15-20% поступово, протягом першого півріччя 2022 року. Про це чули вже, мабуть, всі. А от що буде з розмитненням? Розповідають експерти компанії West Auto Hub.

Що змінюється у 2022-му?

Розмитнення одного і того ж самого автомобіля у 2022 році буде дорожчим, ніж у 2021-му, адже авто стане “старшим” на один рік. Уся справа в такому митному платежі, як акциз, адже він залежить, зокрема, від віку машини. 

Що залишається?

Самі ж платежі, які треба сплатити під час розмитнення більшості ТЗ, залишаються незмінними: ввізне мито, акциз та ПДВ. У 2022 році при розмитненні електрокарів ПДВ сплачувати не потрібно.

Попит на автомобілі з електродвигуном росте. За даними Інституту досліджень авторинку загальний обсяг ринку електроавтомобілів в Україні зріс на 73% у порівнянні з листопадом 2020 року. 

Динаміка ринку електромобілів в Україні протягом листопада 2020 року — листопада 2021 року. Дані Інституту досліджень авторинку

Зважаючи на усе це, імпортувати електрокари досить вигідно, особливо у першій половині наступного року, поки ціна ще тримається. Бо як буде у 2023-му — невідомо. 

Де розмитнити авто?

Розмитнюйте авто з West Auto Hub відразу при в’їзді в Україну та заощаджуйте кошти. Зони митного контролю у Луцьку або Львові з цілодобовим в’їздом. Їхня пропускна здатність – понад 400 авто на добу. Користуйтеся послугами персонального брокера та використовуйте митний склад для розміщення нерозмитнених авто.

Строк доставки ТЗ до зони митного контролю залежить від пункту перетину кордону. Якщо перетин кордону відбувався через пункт пропуску Волинської митниці, строк становить 5 календарних днів, іншої митниці – 10 календарних днів. У випадку протермінування загрожує штраф — від 170 до 170 000 гривень, залежно від того, скільки днів минуло, або ж і конфіскація ТЗ. 

Брокерські компанії, що працюють на території West Auto Hub, супроводжують процес на кожному з етапів. Оформлюють будь-які транспортні засоби — від легкових авто до вантажної та спеціальної техніки. Для партнерів West Auto Hub, що імпортують більше 10 авто в місяць, діє спеціальна пропозиція — знижена ціна на митно-брокерські послуги. 

Тих, хто планує займатися декларуванням самостійно, спеціалісти WAH безкоштовно навчають та надають можливість оформлювати свій транспорт за допомогою інструментів компанії.

Розрахувати розмір митних платежів та залишити заявку на оформлення попередньої декларації для перетину кордону дозволить система webex24. У ній також зручно контролювати статус послуг, нарахування та платежі.

Чому варто розмитнювати з West Auto Hub?

West Auto Hub працює на ринку імпорту транспорту уже багато років. Компанія стикалася з тими ж проблемами, які зараз виникають, як в новачків, так і в бувалих “гонщиків”.

Комплексний підхід West Auto Hub дозволяє отримати відразу усі необхідні послуги: купити автомобілі, доставити їх, розмитнити, сертифікувати та зареєструвати.

Фізично представництва компанії West Auto Hub працюють у Луцьку, Нововолинську, Львові, Рівному та Києві. Проте більшість послуг можна отримати онлайн або дистанційно. Уже оформлений автомобіль доставлять в будь-яку точку України.

Категория: Новости Днепра, Реклама

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: