Skip to content

Росія розпочала гібридну війну проти України задовго до війни фізичної, — депутат Павло Хазан

Росія розпочала гібридну війну проти України задовго до війни фізичної, - депутат Павло Хазан

В голосовому чаті Телеграм-каналу ПРОпозиціонери Клубу відбулося чергове засідання, присвячене інформаційній безпеці України. Пропозиціонер Павло Хазан розповів, яких сфер має торкатися відповідна державна стратегія, та як Росія впливає на свідомість українських громадян.

Росія розпочала гібридну війну проти України задовго до війни фізичної, розповів майор Збройних сил України Павло Хазан. Бо російська культура і проросійська пропаганда була елементом життя кожного українця від самого проголошення незалежності. І вони гармонійно переклалися на військові будні, зазначив пропозиціонер, розповівши одну з фронтових історій:

«Якось ми приїхали з одного завдання, заходимо на кухню на нашій військовій базі. І я бачу, що один зовсім молодий солдат, який щойно приїхав з навчання, заливається від сміху, переглядаючи якесь відео в телефоні. Так його розсмішив гумор щодо українців в якійсь російській передачі. І коли я почав з ним розмовляти, пояснюючи, що нас висміюють наші ж вороги, виявилося, що молодий хлопець, який приїхав в зону бойових дій, взагалі-то навіть не знав, що воюватиме з російською армією. Бо він був певний, що захищатиме Україну від сепаратистів, які жодного стосунку до Росії не мають. Ось вам наслідок відсутності інформаційної стратегії навіть на низовому рівні»

На переконання пропозиціонера, багато елементів інформаційної безпеки на сьогоднішній день в Україні на дуже низькому рівні. Насамперед, через брак фінансування. Бо Росія витрачає неймовірні кошти не тільки на Russia Today в усіх країнах, а й на те, щоб зайти з «руським миром» в кожну домівку українця і «завантажити» нас якомога міцніше чим завгодно.

«І це насправді не тільки російська пропаганда – це все, що стосується Росії взагалі: російські товари, російська музика, культура. І всі ми відповідальні за те, що відбувається в інформаційному просторі. І різні прояви гібридної війни проти України треба якомога ефективніше нівелювати на різних рівнях, починаючи з сім’ї, навчальних закладів, органів державної влади, закінчуючи усіма ЗМІ», – висловив пропозицію Павло Хазан.

Категория: Новости политики Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: