Skip to content

Зростання ролі місцевих еліт не загрожує сепаратизмом – пропозиціонер Юрій Федько

Пропозиціонер Юрій Федько - новости Днепра

Під час обговорення теми олігархів в голосовому чаті Телеграм-каналу ПРОпозиціонери Клубу депутат звернув увагу на посилення участі місцевого бізнесу та регіональних лідерів в політичних процесах. І заявив, що такі процеси в умовах децентралізації цілком природні і жодних загроз для центральної влади не несуть.  

Центральна влада має бути завжди зацікавлена в лояльності місцевих еліт, тому що суспільна думка формується саме на місцях, вважає Юрій Федько. Адже саме місцева влада забезпечує функціонування того чи іншого міста, селища чи села і відтак найбільше спілкується зі своєю громадою. Втім називати олігархами людей, які через бізнес намагаються впливати на політику на місцях, можна з великою «натяжкою». Адже формувати загальнодержавний порядок денний вони все ж не в змозі, вважає депутат-пропозиціонер.

«Реалізацію гасла партії «Пропозиція» «Владу – громадам!» ми вже бачимо в дії. Багато сфер, які раніше були у віданні держави, передані під контроль місцевого самоврядування. Після початку реформи децентралізації почався розвиток місцевих громад – кошти спрямовуються на задоволення потреб мешканців. Відтак посилилася і роль регіональних еліт, які зацікавлені у впливі на нього. Але мова йде переважно про ресурси, бізнес, лобіювання інтересів, а не про національну політику. Людям же важливо, як міняється якість їхнього життя. І коли хтось говорить про загрозу сепаратизму – це спекуляції. Просто комусь не подобається, що місцевим органам самоврядування зараз люди довіряють набагато більше, ніж центральній владі. Моя пропозиція місцевій владі полягає у тому, щоб виконувати накази мешканців і співпрацювати з місцевим бізнесом на засадах рівноправ’я. Саме так ми робимо у Дніпрі», – підсумував Юрій Федько.

На його думку, так званий антіолігархічний закон, підписаний нещодавно Президентом, має на меті підвищити рейтинги центральної влади, задовольнити потреби певної частини населення, показати людям, що влада, як і обіцяла перед виборами, бореться з олігархами.

Категория: Новости Днепра, Новости политики Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: