Skip to content

Борис Філатов: «30-річчя українсько-ізраїльських відносин – це точка зрілості»

Борис Філатов: «30-річчя українсько-ізраїльських відносин – це точка зрілості»

Дніпро – багатонаціональне та поліконфесійне місто. Найпотужнішою тут є саме єврейська громада, чия кількість сягає близько 50 тисяч людей. Тож 30-ліття встановлення дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем є важливою для міста подією, адже історія Дніпра переплетена з долями багатьох визначних представників єврейського народу.

«Ця річниця українсько-ізраїльських відносин є точкою зрілості. Це час для підбиття підсумків та розмов про подальші перспективи. Символічно, що напередодні цієї дати ми зустрілися тут, у Дніпрі», — сказав Борис Філатов під час прийому міського голови, де були присутні представники єврейської громади, почесні консули, ректори дніпровських вишів, а також новопризначений посол Ізраїлю в Україні Міхаєль Бродський і голова Громадської ради при Дніпровській міській раді Геннадій Корбан.  

«У Дніпрі живуть представники близько 40 національностей. І всі почувають себе комфортно. Усі хочуть брати участь у житті міста. Ми бачимо результат, і змінилася також психологія», — сказав головний рабин Дніпра та регіону Шмуель Камінецький.

Водночас у своїй промові мер Дніпра наголосив, що місто продовжує вирішувати проблеми, які накопичувалися тут десятиліттями, а також має чітку візію подальшого розвитку. Ключовими умовами для цього Борис Філатов назвав цінування довіри та відстоювання справедливості для кожного.

У місті створюють якісну екосистему для життя – оновлюють транспорт, добудовують метрополітен, приводять до ладу зелені зони, будують нові парки та переосмислюють громадські простори загалом. 

«Я завжди наголошував, що правила мають бути єдиними та чіткими для всіх. На цьому й формується довіра. І саме такі справедливі умови ми створили у Дніпрі. Ми відкриті для пропозицій як українських, так і міжнародних інвесторів», – наголосив Філатов.

Зі свого боку посол Ізраїлю в Україні Міхаєль Бродський зазначив, що сучасний Дніпро справив на нього добрі враження. Він також подякував Борису Філатову за підтримку єврейської громади Дніпра та держави Ізраїль. 

«Те, що я побачив, дійсно вражає. Особливо я хотів би відзначити те, що робиться тут для збереження пам’яті та нашої спільної історії українського та єврейського народів. Нас поєднує також сучасне і, я певен, майбутнє. Завдяки успіхам, які у вас є, та вашим амбітним планам, про Дніпро знають багато людей. Сподіваюся, що ми зможемо розширити наші контакти щодо бізнесу та культури. Я зроблю все можливе, щоб зв’язки Ізраїлю та Дніпра зміцнювалися», – сказав Міхаєль Бродський.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: