Skip to content

Як зменшити використання газу та забезпечити комфорт у вашому домоволодінні

Новости Днепра: Отключение газа октябрь 2022

Дотримуючись простих порад, споживачі природного газу зможуть не тільки заощадити енергоресурс, а й забезпечити комфортні умови у власних домоволодіннях в осінньо-зимовий період.

Аби споживання газу в умовах низьких температур було комфортним на енергоефективним, спеціалісти АТ «Дніпрогаз» радять своїм клієнтам дотримуватись ряду простих порад.

  1. Замініть старе та морально зношене газове обладнання на сучасне та економічне. Коефіцієнт корисної дії старого газового обладнання становить близько 60%. Енергоефективність сучасних опалювальних приладів перевищує 90%.
  2. Установіть термоголовки на всі батареї, гідрострілку на обв’язці котла з частотно-регульованим насосом, підключіть кімнатний хронометричний термостат, зробіть теплоізоляцію містків холоду.
  3. Використовуйте кімнатний термостат і програматор, адже це один з найбільш простих і дешевих способів досягнення економії енергії.
  4. Забезпечте ущільнення віконних та дверних прорізів. За можливістю, встановіть багатокамерні склопакети. Це дозволить підвищити температуру в приміщенні на 2-4 градуси.
  5. У квартирах, які знаходяться на першому поверсі, або приватних домоволодіннях не зайвим виявиться утеплення підлоги. Для цього під час чергового ремонту можна розмістити під підлогою тонкий шар пінополістиролу або пінофолу. Значна кількість тепловтрат в будинках – це тепло, яке виходить через підлогу.
  6. Намагайтеся не закривати радіатори щільними шторами, екранами, меблями — тепло буде ефективніше розподілятися в приміщенні. Перепони заважають теплому повітрю рівномірно поширюватися по кімнаті і знижують тепловіддачу радіаторів.
  7. На ніч знижуйте температуру в приміщенні. Так можна і заощадити газ, і забезпечити комфортні умови для сну.
  8. Готуючи їжу, відразу після того, як вода закипить, зменшіть потужність газового пальника вдвічі. Слідкуйте за тим, щоб полум’я потрапляло рівно посередині дна каструлі або сковороди. Найгарячіша частина полум’я на кінчиках, а якщо полум’я огинає дно і виривається на боки сковороди або каструлі, то основна частина тепла йде в повітря і витрачається даремно.
  9. Особливу ​​увагу приділіть технічному обслуговуванню внутрішніх газопроводів у вашому помешканні. Як відомо, через відсутність своєчасного ТО на системі газопостачання можуть виникати витоки палива, що не лише призводить до великих втрат природного газу, а й наражає мешканців житла на небезпеку. 

Розуміючи актуальність і важливість забезпечення своєчасного і кваліфікованого технічного обслуговування внутрішніх газових мереж клієнтів, АТ «Дніпрогаз» пропонує виконання даного виду робіт за акційною ціною — 300 гривень на рік.

Підписавши договір на проведення ТО за акційною ціною, споживач отримує:

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу,
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів,
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку,
  • перевірка працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах,
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Замовити технічне обслуговування за акційною пропозицією вартістю 300 грн/рік клієнти АТ «Дніпрогаз» можуть наступним чином:

написати заяву у 104.ua Клієнтському просторі за адресою: м. Дніпро, вул. Паторжинського, 24 або залишити відповідні заявку, зателефонувавши до Контакт центр за номерами: (067) 62-63-104 або (056) 78-78-104 (щоденно, без вихідних, з 08.00 до 20.00).

Після оформлення заявки клієнта сповістять про дату і час проведення ТО.

Співробітники «Дніпрогазу» завжди одягнені у брендовану уніформу та мають при собі посвідчення встановленого зразку. Радимо завжди перевіряти посвідчення при візиті працівників комунальних служб, аби не стати жертвою шахраїв.

З метою всебічного інформування про важливість виконання своєчасного ТО внутрішніх газових мереж звертаємося до споживачів газу і радимо подбати про власну безпеку. Адже саме своєчасне ТО газопроводів забезпечить надійне газопостачання, запобігає виникненню аварійних ситуацій і гарантує комфорт і затишок у ваших оселях взимку.

Бережіть себе, своїх близьких та дотримуйтесь правил безпечної експлуатації природного газу у побуті.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: