Skip to content

Дніпровський пропозиціонер Антон Андрієнко: «Українським вузам вкрай необхідна атестація»

Дніпровський пропозиціонер Антон Андрієнко: «Українським вузам вкрай необхідна атестація»

Депутат Дніпровської міськради від ПП «Пропозиція» Антон Андрієнко під час засідання ПРОпозиціонери Клубу аргументував свою пропозицію запровадити жорсткі вимоги до атестації українських вишів, скоротити їхню кількість і переглянути доцільність існування тих навчальних закладів, які створювалися під популярні в радянські часи галузі промисловості.

З-поміж майже двох десятків вишів, які працюють в Дніпрі, ефективну, якісну і затребувану в сучасних умовах освіту дають далеко не всі, розповів депутат-пропозиціонер. 

«Проблема в тому, що вони всі були засновані ще за радянських часів і будувалися на необхідності тодішніх підприємств. На теперішній момент ми розуміємо, що багато з них зникли. То ж якщо раніше вищі навчальні заклади продукували кадри для підприємств радянської промисловості, то тепер вони просто продукують людей з дипломом про вищу освіту, яким на ринку праці часто немає чого робити. Тому можемо спостерігати велику кількість людей, які, умовно кажучи, мають вищу технічну освіту, а працюють за іншою взагалі спеціальністю. Бо головним критерієм, як ми знаємо, є наявність вищої світи, і не важливо якої. Саме тому кількість вищих навчальних закладів потрібно зменшувати за рахунок і атестації і принципу економічної доцільності як для держави, так і для конкретного регіону».

Антон Андрієнко також навів приклад успішного приватно-державного партнерства в галузі освіти, який обстоює партія «Пропозиція»:

«В Дніпрі один великий металургійний завод, який власним коштом побудував такий цікавий ланцюг. По-перше, в школах вони планують ввести певні класи для зацікавлення школярів технічними науками. По-друге, вони мають договір з Дніпровської політехнікою на певні спеціальності, необхідні для їхнього підприємства. І таким чином вони вибудовують зацікавленість з дитинства, щоб потім ці діти отримували відповідну вищу освіту і приходили до них на роботу. Такі нові ланцюги мають з’являтися по всій Україні». 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: