Skip to content

Співфінансування медицини пацієнтами змінить їхнє ставлення до власного здоров’я – лікар Сергій Солопов

Співфінансування медицини пацієнтами змінить їхнє ставлення до власного здоров’я –лікар Сергій Солопов

Генеральний директор міської поліклініки №4 міста Дніпра і активіст партії «Пропозиція» Сергій Солопов під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу, присвяченому медичній тематиці, висловив свою думку щодо запровадження співоплати медичних послуг пацієнтам. Як він зауважив, це допоможе вирівняти дисбаланс між державною та приватною сферою. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на proposition.org.ua.

Пропозиціонер нагадав, що про необхідність запровадження такої норми говорили ще на початку впровадження медичної реформи. І тоді навіть готувались відповідні постанови, однак вони так і не були здійснені.

«Запровадження співфінансування медицини пацієнтами насамперед змінить їхнє ставлення до власного здоров’я, вони почнуть більш серйозно за ним стежити, проводити профілактику. Окрім того, попри те, що де-юре в Україні медицина безкоштовна, де-факто українці платять за своє лікування двічі: офіційно, сплачуючи податки, та неофіційно, самостійно закуповуючи ліки на своє лікування чи “віддячуючи” лікарю за його послуги. Це необхідно виправляти, повністю легалізуючи оплату медичних послуг», – зазначив Сергій Солопов. 

Крім того, правильний менеджмент в лікувальному закладі може призвести до того, що і державна медицина зможе «заробляти» гроші і на ремонти, і на закупівлю обладнання, і на створення комфортних побутових умов для пацієнтів, вважає він. Приміром, комунальна клініка, якою керує пан Солопов, з 2019 року змогла забезпечити зростання обсягів надходження коштів за договорами з НЦЗУ майже на 480%. Це дало змогу значно підвищити заробітну плату медикам і покращити умови лікування.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: