Skip to content

Ключова проблема дитсадків – кадри, про які в Дніпрі вміють дбати, — Наталія Демідова

Наталія Демідова про дитсадки - новости Днепра

Керівниця постійної комісії з питань освіти, культури, молоді і спорту Дніпровської міської ради, депутатка від партії «Пропозиція» під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу розповіла, як в місті опікуються дитсадками та мотивують вихователів.

В Дніпрі функціонує 175 дошкільних навчальних закладів. Ще 34 відділень працюють у складі навчально-виховних комплексів. А ще існує 5 приватних ліцензованих дитсадків, повідомила пропозиціонерка. За останні 6 років в місті оновили, реконструювали та модернізували всі комунальні заклади. Але найбільша проблема – кадрова – залишається. Та у Дніпрі все ж знайшли спосіб мотивувати молодих педагогів йти працювати у дитсадки.

«Ми дуже поважаємо наших старших завідувачів. Але дуже часто вони просто не встигають іти в ногу з часом і на існуючу мізерну зарплату виконувати ті вимоги, які цілком справедливо пред’являють батьки маленьких вихованців. Саме тому міська влада на чолі зі співзасновником партії «Пропозиція» Борисом Філатовим торік ухвалила програму «Молодий спеціаліст». І ми горді тим, що першими в Україні щомісячно доплачуємо таким фахівцям, які йдуть працювати у комунальні заклади освіти, по 2000 гривень. Вже два роки успішно працює також програма соціального страхування для вихователів. За рахунок міського бюджету ми відшкодовуємо їм витрати на лікування, допомагаємо в разі нещасного випадку», – розповіла Наталія Демідова.

Вона також закцентувала увагу на роботі муніципального табору «Гордість Дніпра», в якому за кошти міського бюджету можуть оздоровлюватися всі охочі працівники сфери освіти. Водночас депутатка нагадала, що партія «Пропозиція» наполягає на тому, що фінансування дошкільної оствіти на рівні держстандартів має відбуватися за кошти державного бюджету.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: