Skip to content

Дніпрянам показали реальні історії родин, які стикнулись з проблемою наркоманії

7 жовтня у Дніпровському академічному театрі драми та комедії відбулась довгоочікувана прем’єра гостросоціальної вистави «Моя хата скраю». Це унікальна постановка розказує три реальні історії родин, які стикнулись з проблемою наркоманії. Вистава — спільний проєкт Херсонського областного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша і Громадської спілки «Міжнародна Антинаркотична Асоціація», повідомляє «Наше Місто».

"Моя хата скраю" прем'єра - новости Днепра

Дніпро багато років утримує флагманську позицію в питаннях профілакти залежностей, тож не дивно, що Дніпропетровщина стала першими регіоном України, до якого завітав Херсонський обласний театр. Гастролі стали можливі завдяки надзвичайній суспільній активності, тісній співпраці громадських організацій та місцевої влади.

"Моя хата скраю" прем'єра - новости Днепра
«Театр не мода — він поза часом і дозволяє говорити з людьми різних поколінь та поглядів про важливе. Вистава «Моя хата скраю» піднімає дуже болючу для Дніпра та України тему розповсюдження наркоманії серед молоді» — наголосив депутат Дніпропетровської обласної ради Михайло Кошляк.

Виконавча директорка Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Юлія Бунчак розповіла глядачам, що «Моя хата скраю» стала другим спецпроєктом театру та Міжнародної Антинаркотичної Ассоціації, присвяченим проблемі залежностей у нашому суспільстві. «Наш театр вже понад три роки співпрацює з Ассоціацією і наші спільні проєкти завжди викликають надзвичайний суспільний резонанс, бо ми піднімаємо важкі, табуйовані теми. Ми вдячні дніпряна за інтерес до театрального мистецтва та нашої творчості» — сказала Юлія Бунчак.

"Моя хата скраю" прем'єра - новости Днепра

Глядачі стали свідками унікального театрального перформансу, під час якого сцена театру перетворилась на студію телешоу.

Актори тримали зал в напрузі до останньої секунди і залишили за глядачем можливість самостійно відповісти на ключове питання: моя хата скраю — нічого не знаю чи моя хата скраю — всім допомогаю?

"Моя хата скраю" прем'єра - новости Днепра

Організатори підготували для гостей яскраву, тематичну фотозону де всі охочі могли зробити професійні світлини. Під час події панувала тепла, товариська атмосфера.

"Моя хата скраю" прем'єра - новости Днепра

Глядачі залишились під глибоким враженням від дійства. «Тепер мені буде над чим подумати» — поділилась з організаторами своїми враженнями Галина. А Кирило сказав: «В мене є товариш, він вживає наркотики, здається, час позовнити його батькам».

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: