Skip to content

У Дніпрі проведуть перший Фестиваль Пам’яті «Герої не вмирають»

Перший Фестиваль Пам'яті «Герої не вмирають» - новости Днепра

24 жовтня у Дніпрі проведуть перший Фестиваль Пам’яті «Герої не вмирають» з нагоди визволення міста від окупаційних нациських військ, який почнеться о 10:00. Про це розповів координатор проєктів «Культурна столиця» Вадим Гефтер, передає корреспондент «Наше Місто».

У рамках фестивалю поряд зі Стелою здійснюватимуться різноманітні виставки, майстер-класи, ярмарки й виступи ветеранів АТО / ООС та артистів України.

«Ідея фестивалю виникла в зв’язку з тим, що на сьогоднішній момент історія досить суперечлива. У нас постійно намагаються протиставити одне одному і викликати конфлікт. Наче те, що було до нас, нас не стосується. Але це не так. «Герої не вмирають» — так правильно. Це по-справжньому і властиво нам і нашій землі», — сказав Вадим Гефтер.

Крім того, у рамках фестивалю пролунають «Пісні народжені в АТО».

Також на фестивалі вас чекають:

  • Виставка ретро автомобілів
  • Павільйон «Криївка», де можна придбати книги і зустрітися з авторами, учасниками АТО / ООС
  • Павільйон ветеранського ярмарку

«На фестивалі буде розміщена дитяча локація «За дітей» від фонду Марії Пінчук, де проходитимуть майстер-класи й конкурс малюнку на асфальті та локація з цікавими фотозонами, щоб зберегти в пам’яті дітей цей день. Також усіх відвідувачів фестивалю пригощатимуть кашею і чаєм із польових кухонь. Наприкінці фестивалю розпочнеться музична частина події, тому відвідайте виступи: Оркестру понтонного танцюючого полку — площа перед сценою, оркестр Оперного театру, Гурту «DrymbaDaDzyga» Віктора Павліка OVERDRIVE Гурту «OT VINTA», — розказала заступниця Голови ГО «Міська організація інвалідів та воїнів АТО «Захисники Дніпра» Чалова Оксана.

Перший Фестиваль Пам'яті «Герої не вмирають» - новости Днепра

На фестивалі також буде локація історичного музею.

«Музей АТО став невід’ємною частиною музею. Ми будемо говорити про війну під різними вимірами. Покажемо виставку «Війна та долі» – це невигадані історії про початок другої світової, про періоди, які пережили наші люди, про окупацію, визволення тощо. Також можна побачити експозиції, присвячені визвольній російсько-українській війні. У цю велику програму включено відвідування діорами «Битва за Дніпро». Люди повинні зрозуміти, що не можна розділяти: наш або чужий», — сказав завідувач відділу Музей АТО/ДНІМ ім. Д.І. Яворницького Вадим Якушенко.

Перший Фестиваль Пам'яті «Герої не вмирають» - новости Днепра

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: