Skip to content

Розвиток міжнародної логістики не повинен відбуватися за рахунок руйнування доріг у громадах, – пропозиціонер Іван Васючков

Заступник голови постійної комісії з питань транспорту та зв’язку, депутат Дніпровської міськради від партії «Пропозиція» Іван Васючков взяв участь в онлайн-засіданні ПРОпозиціонери Клубу, присвяченому логістичному потенціалу України.

Як зазначив депутат, Дніпро знаходиться майже в центрі України. Багато доріг проходять саме через місто. Тому через постійний потік перевантаженого транспорту псується дорожнє покриття.

«Через перевантажений транспорт місцева влада Дніпра змушена щороку виділяти мільйони гривень на ремонт та відновлення дорожнього покриття. І це серйозно б’є по кишені місцевого самоврядування. Саме тому центральні органи виконавчої влади мають стежити за балансом: будувати об’їзні шляхи, перенаправляти сировину на транспортування залізничним або морським транспортом, вклавши кошти в його розвиток. І якщо перше влада почала потроху вирішувати, ініціювавши «Велике будівництво», то розвиток інших напрямків йде досить повільними темпами», – підкреслив Іван Васючков.

Пропозиціонер також звернув увагу на проблемні питання аеропорту Дніпра. Летовище перебуває у приватній власності – нею володіє компанія одного з відомих українських олігархів. Однак він не поспішає вкладати кошти в розвиток аеропорту. Водночас злітно-посадкова смуга належить державі. Днями черговий тендер на будівництво нового аеродрому “Дніпра” виграла турецька компанія. Вартість проєкту – майже 5,5 млрд грн.

Партія «Пропозиція» у своїй програмі виступає за посилення ролі громад. Водночас реалізовувати великі інфраструктурні проєкти, на кшталт аеропортів, має держава.

Источник

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: