Skip to content

У школах України проведуть урок, присвячений трагедії Бабиного Яру

Урок, присвячений трагедії Бабиного Яру - новости Днепра

Події у Бабиному Яру — трагічна сторінка в історії людства. Так важливо пам’ятати про те, яких жахіть привнесла у життя людей ця трагедія, а головне — в жодному разі не допустити повторення. Тож, 29 вересня до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру одночасно в 15 тисячах шкіл України
пройде Національний урок пам’яті. Захід проводить Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» спільно з Міністерством освіти і науки України.

Мета уроку — виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право на життя. Для учнів 5-11 класів підготували мертеріали, які відповідають віку та емоційній зрілості учнів. Урок буде проходити на базі онлайн-платформи «Червона точка пам’яті». Її спеціально розробив Меморіальний центр.

За словами директорки освітніх проєктів Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Анни Мазарчук, майже половина українців, згідно досліджень, не знає, де знаходиться Бабин Яр. Саме тому основним завданням освітнього напряму Меморіального центру є просвіта та створення нових моделей викладання історії Голокосту.

«Ми вдячні Міністерству освіти за підтримку наших проєктів і спільну роботу над Національним уроком пам’яті. Ми прагнемо змінити підхід до вивчення історії та зробити процес цікавим для школярів. Цей урок буде першим в історії, який відродить пам’ять про Голокост. Завдяки авторській методиці з використанням інформаційних технологій та елементів дослідницької практики учні зможуть краще зрозуміти події з підручника та зробити свій внесок у відновлення правди», — наголосила Анна Мазарчук.

Нагадаємо, онлайн-платформа, на базі якої відбудеться урок, присвячена вивченню історії Другої світової війни й Голокосту та створена як помічник учителям історії.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: