Skip to content

Пріоритетом держави має стати створення ІТ-хабів – депутат міськради Антон Андрієнко

Пріоритетом держави має стати створення ІТ-хабів – депутат міськради Антон Андрієнко

В голосовому чаті Телеграм-каналу ПРОпозиціонери Клубу відбулося онлайн-засідання на тему розвитку ІТ галузі в Україні. Антон Адрієнко, який нині проводить дисертаційне дослідження на тему smart-послуг, поділився власними пропозиціями щодо пожвавлення роботи сфери.

Світ переходить в онлайн. Тож ті країни, які будуть швидко реагувати на це і підлаштовуватися, в найближчі роки можуть отримати дуже великий поштовх для розвитку, вважає пропозиціонер. Сфера IT нині є важливою для різних галузей – це і медицина, і аграрний та банківський сектори, і металургія, яка є ключовою для Дніпра.

«На українському ринку працює велика кількість міжнародних IT-компаній із різних країн – США, Канади, держав Європи. І всі вони намагаються зекономити на податках. Вони йдуть по принципу “кожен IT-шник – окремий ФОП, який працює дистанційно і надає певні послуги компанії”, сплачуючи мінімальні податки.

Між тим, наша держава має стимулювати розвиток саме великих IT-компаній. Тоді ми отримуватимемо не лише більше податків, а й більше технологій для розвитку ключових галузей економіки. Цього можна досягти шляхом впровадження податкових преференцій на початковому етапі, а головне – через надання законодавчої можливості у створенні IT–хабів.

На кшталт своєрідного індустріального парку, який нині будується в Дніпрі. Це власна територія, де можуть розташовуватися різні виробничі підприємства і працювати, даючи шалений розвиток, зокрема, державної влади та органів місцевого самоврядування», – зазначив депутат від «Пропозиції».

Антон Андрієнко також нагадав, що Україна в сфері онлайн–банкінгу, наприклад, обходить всі європейські країни. Вітчизняні програмісти в цьому напрямку працюють набагато спритніше, ніж в європейських країнах. А оскільки партія «Пропозиція» – це консолідація прогресивних професіоналів, то в своїй діяльності робить акцент саме на цій сфері, за якою – майбутнє, додав він.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: