Skip to content

Місцева влада разом із додатковим соціальним навантаженням має отримати від держави і відповідні кошти – Юрій Федько

Місцева влада разом із додатковим соціальним навантаженням має отримати від держави і відповідні кошти – дніпровський пропозиціонер Юрій Федько

Депутат Дніпровської міськради від партії «Пропозиція» Юрій Федько взяв участь у дискусії «Де шукати важелі впливу або як стимулювати розвиток громад». Її організував та провів ПРОпозиціонери Клуб. Політик висловив пропозиції щодо фінансових взаємин між місцевою та центральною владами.

Пропозиціонер вважає, що закон, який дав можливість місцевим громадам розвиватися, потребує вдосконалення. Зокрема, в тих напрямках діяльності, які пов’язані з фінансовим забезпеченням.

«Коли ми говоримо про те, що необхідно планувати розвиток громади на якийсь період часу, ми повинні розуміти, які кошти під це ми гарантовано матимемо. І якщо в плані власних надходжень ми можемо робити прогнози, то щодо повноважень, які нам делегує держава і які тягнуть за собою відповідні кошти, – ні. Тому що у нас навантаження по обов’язкам перед громадянами зростає, а фінансове забезпечення зменшується або й взагалі не передбачене. Це стосується насамперед всіх пільг, гарантованих національним законодавством. Якщо центральна влада їх встановлює, то має і фінансувати з центрального бюджету», – озвучив свою пропозицію Юрій Федько.

Дніпровський депутат від «Пропозиції» також додав, що розробка стратегічних планів економічного соціального сталого розвитку громади взаємопов’язана з планами просторового розвитку територій. Тобто, генеральні плани, плани зонування територій, детальні плани територій регламентуються великою кількістю законів: про будівельні норми, про регулювання містобудівної діяльності, землеустрою, архітектурну діяльність, тощо. І громада повинна мати повноваження впливати на ці напрямки діяльності.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: