Skip to content

Комплексна реконструкція дитячої клінічної лікарні № 5: що вже зроблено

У Дніпрі триває комплексна капітальна реконструкція міської дитячої клінічної лікарні № 5 (вул. Івана Акінфєєва, 5) – єдиний у Дніпрі та один із небагатьох в Україні медичний заклад, де діти з психоневрологічними патологіями можуть отримати лікування та реабілітацію. На сьогодні ремонтні роботи виконані на близько 70 %. 

Серед іншого вже зроблено покрівлю, утеплено і оновлено фасад, замінено вікна, улаштовано інженерні мережі, вентиляцію тощо. Проводиться монтаж електромереж, водопостачання, каналізації. Паралельно тривають оздоблювальні роботи. Ремонт планують завершити до кінця нинішнього року. 

Капітальна реконструкція проводиться коштом державного й обласного бюджетів, а місто виділяє фінансування на медобладнання і меблі. 

«Дніпровська дитяча лікарня — один із об’єктів проєкту «Велике будівництво». Ваш приклад є показовим у плані злагодженої співпраці місцевої, обласної і державної влади. Децентралізація дала багато можливостей громадам ефективно вкладати кошти у реалізацію важливих проєктів, зокрема й у медичній галузі. Таким чином після капітальної реконсторукції місто, область, країна отримають сучасну, комфортну, якісну дитячу лікарню», — зазначила заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

У ході комплексної реконструкції зробили перепланування приміщень, відновлюють водолікарню з басейном.

«Будівлю закладу роблять цілком доступною. Тут будуть пандуси, спеціальні підйомники й усі інші необхідні зручності для пацієнтів з інвалідністю. Будуть одно- та двомісні палати для дітей з батьками. Особливо радує те, що відновлюють басейн, який не працював вже дуже багато років. У водолікарні будуть різноманітні ванни. Окрім того, працюватимуть сенсорні кімнати із сучасним обладнанням, де допомагатимуть відновлювати втрачені функції чи їх набувати за відсутності. Усе це є необхідним, оскільки тут, окрім відділень для діагностики, лікування, буде ще й  реабілітація», — додала генеральна директорка медичного закладу Наталія Фоменкова.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: