Skip to content

Безкошовний проїзд і можливість бачити меню у їдальні: чим корисний учнівський квиток у Дніпрі

Дарина Сухонос

У дорослих людей є паспорти, а для дітей у Дніпрі придумали учнівські квитки. Наше місто стало першим, яке в рамках проєкту «Безпечна школа» ввело таку опцію для дітей з можливістю безкоштвного проїзду у міському транспорті.

Які переваги дає квиток?

«Наразі у місті видано більше 70 тисяч квитків, цього року квитки отримають 12 тисяч першокласників (вони будуть видані у жовтні). Основні переваги квитка – безкоштовний проїзд в електротранспорті міста (тролейбус, трамвай та метро), знижка на проїзд у маршрутних таксі 25%. Також за допомогою квитка діти проходять у школу через турнікети, а батьки, в свою чергу, через вайбер або телеграм-бот контролюють о котрій годині дитина прийшла та пішла зі школи та бачать меню школяра у їдальні та його щоденний розклад. Також квиток дає знижки на відвідування музеїв» — наголошує Артем Трапезніков, заступник директора КП «Безпечна та інноваційна освіта».

Що робити з простроченими та загубленими

Наразі склалась ситуація, що учні 5 та 10 класів мають учнівські з простроченим терміном дії.

«Без паніки! Міський транспорт попереджено про те, що до перевипуску учні так само можуть користуватися пільгами та знижками! У разі, якщо дитина загубила учнівський, його можна випустити абсолютно безкоштовно!»- каже Артем Трапезніков.

Де можна отримати?

Також отримати такий квиток можуть у дніпряни, які навчають у приватних школах або закладах, які підпорядковуються обласній адміністрації. Електронну анкету на отримання учнівського квитка можна запвнити на сайті dniprosmart.dp.ua. Паперову можна взяти у адміністрації школи. Отримати відповіді на всі питання можна за телефонами “гарячої лінії”: 063 876 94 49, 067 876 94 49, 050 876 94 49 (щодня з 9:00 до 18:00). Якщо у транспорті дитині відмовляють у пільгах, фахівці радять скаржитись за цими ж телефонами.

«Вже були випадки, коли водіїв маршрутних таксі департамент транспорту в таких випадках відправляв на суспільно-корисні роботи у якості покарання», — наголошують у комунальному підприємстві.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: