Skip to content

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

Святкове авіашоу «Вільне небо» вже вчетверте відгриміло на Дніпропетровщині. Фестиваль відвідали 30 тис гостей. У надскладних фігурах між хмар кружляли літаки та пілотажний вертоліт. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Було захоплююче, видовищно, музично, смачно, весело, об’єднуюче. Фестиваль «Вільне небо» став візитівкою Дніпропетровщини. Окрасою програми святкувань Дня Незалежності. Серця тисяч людей билися в унісон», – зазначив Валентин Резніченко.

«Сьогодні ми вчетверте проводили фестиваль «Вільне небо». Було багато гостей: з Харківщини, Запоріжжя, всієї Дніпропетровщини. Дуже раді всіх вітати», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

Фестиваль розпочався постановкою «Український гопак – на землі та в небі». Козаки й козачки давали «лиха закаблукам» на сцені. Виконували стрибки, присядки, обертання. А на великому екрані транслювали спеціально підготовлений відеокліп. У ньому парашутисти показали свою версію гопака у повітрі.

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

«Майже місяць ми працювали над постановкою. Тиждень – були зведені репетиції. Парашутисти зробили 400 стрибків. Вийшов «повітряний балет», – поділився керівник проєкту «Гопак – на землі та в небі» Владислав Лебедєв.

Далі виступили вже наживо. У вільному польоті, взявшись за руки утворили символічне число 30. І ще серце – як зізнання у любові рідній країні. У небі розгорнули прапори – 9 на 12 метрів. Один – стяг України. Інший – з квіткою, присвяченою 30-річчю незалежності.

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

 «Сьогодні мали складну та цікаву задачу. Стрибали з висоти 4200 м. Об’єдналися 16 спортсменів від 15 до 60 років. За одну хвилину мали скласти дві фігури. І нам це вдалося», – поділився інструктор, рекордсмен України та світу з парашутного спорту Олексій Самойлов.

15-річний Денис Богуцький був серед тих, хто кружляв між хмарами. Хлопець професійно займається парашутним спортом три роки.

«Поки готувалися, зробили 21 стрибок. Але фінальний вдався нам найкраще», – поділився Денис Богуцький.

Довгоочікувана мить авіашоу: двигуни на старт і в небо здійнялися літаки. Серед них спортивно-пілотажний Су-31, реактивні Л-29. «Помахав сріблястим крилом» маленький і дуже маневрений Ф-15ф. Був і показовий виступ гелікоптера українського виробництва.

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

Протягом трьох годин крилаті виписували карколомні трюки. Закручувалися у петлі, стрімко «падали» і знову набирали висоту, «виписували» вісімки. «Малювали» в небі синьо-жовтим димом.

«Маю 6,5 тис годин нальоту. Приємно, коли люди разом зі мною запалюються пілотежем, швидкістю. Зустрічають оплесками кожен віраж. Це дуже надихає», – сказав ведучий пілотажної групи Харківського аероклубу на реактивних літаках Л-29 Сергій Філатов.

У фіналі свої кращі хіти на сцені «Вільного неба» заспівали Руслана та Ivan NAVI.

«Йой, як круто. В небі відбувалось щось неймовірне. Я в дикому захваті. Адреналін зашкалює. Побачила чудових людей, відчула особливу атмосферу», – не стримувала емоцій співачка Руслана.

Увесь день на фестивалі працювали ярмарка, фуд-корти, дитяча зона, малечу розважали аніматори. З глядачами перед сценою влаштували танцювальний флешмоб. Учасники розгорнули велетенський Прапор України 25 на 35 метрів.

На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо»-2021 зібрало 30 тис глядачів

«Щоразу приїжджаємо на це незвичне авіа шоу з родиною. Дітям дуже подобається. Минулоріч засмутилися, що через карантин фесту не буде. Думали вже забудуть цю традицію. Але її відновили!», – радіє гість з Дніпра Володимир Зубрицький.

«Ми вже втретє на цьому фестивалі. Це купа емоцій, це такі віражі в небі. Найбільше подобається атмосфера – єднання, патріотизму. Пишаюся нашою областю, нашою країною», – поділилася мешканка Дніпра Катерина Пухальська.

Фестивалем «Вільне небо» Дніпропетровщина розпочала відзначати 30-річчя Незалежності України.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: