Skip to content

У Дніпрі створили унікальний театр: коли і де прем’єри

У Дніпрі створили унікальний театр - новости Днепра

У Дніпрі створили Патріотичний Театр «Арт-Фронт». Це добровільна громадська організація.

» Театр створив, тому що набридло працювати на дядю, вірніше на тьотю, які використовують атовців і вистави про війну тільки для свого піару! Хотілося щоб такі вистави дійсно були терапевтичними та мотиваційними для ветеранів та їхніх сімей, і саме головне- безкоштовними по відвідуванню! Що і підтримала держава та місто., а саме — Управління гуманітарної політики — Юлія Дмитрова та Управління культури- Євген Хорошилов. Завдяки цим людям і відбуваються додаткові покази і взагалі всі покази в КЗК Дніпровський будинку мистецтв, директриса якого, Людмила Діннік, дозволила нам там працювати, і радушно прийняв увесь колектив ДБК. Наш театр створено для сприяння та забезпечення рівних прав і можливостей осіб з інвалідністю внаслідок війни (ветеранів АТО/ООС) та осіб з інвалідністю, їх соціального захисту, доступу та залучення їх нарівні з іншими до культури (з урахуванням індивідуальних можливостей, здібностей та інтересів), залучення осіб з інвалідністю до суспільної діяльності, здійснення громадського контролю за дотриманням прав осіб з інвалідністю, представництва їхніх інтересів та усунення будь-яких проявів дискримінації стосовно осіб з інвалідністю, залучення таких осіб до розвитку в Україні культури та мистецтва, зокрема, театральної та кінематографічної діяльності патріотичного напрямку» — зазначає керівник театру, автор ідеї та актор Ігор Кирильчатенко позивний «Артист».

У Дніпрі створили унікальний театр - новости Днепра

Нещодавно «Патріотичний театр «Арт-Фронт» виграв грант від УКФ (Українського культурного фонду) на створення і 5 показів моновистави «#НЕЗЛАМНИЙ«.

У Дніпрі створили унікальний театр - новости Днепра


«Також проєкт підтримало місто і «КуСт», ми маємо — грант на додаткові 5 показів вистави для мешканців Дніпра. Перші прем’єри відбудуться 21 серпня. Прем’єри присв’ячені 30 річчю Незалежності України. Моновистава «Незламний» поставлена за книгою Олександра Терещенка, добровольця, десантника 79 бригади», — розповідає Ігор Кирильчатенко

У Дніпрі створили унікальний театр - новости Днепра

Знаменита українська режисерка Вікторія Чернова і автор ідеї та головний герой в виконанні актора Ігора Кирильчатенко з пронизливою гостротою передають глядачу той дуже не простий шлях, яким проходить людина зростаючи Духом, стаючи Незламним.


Інклюзивна моновистава «Незламний» є поєднанням двох унікальних досвідів учасників АТО/ООС, які є людьми з інвалідністю внаслідок війни — керівника ГО «Патріотичний театр Арт-Фронт», актора Ігора Кирильчатенко та автора книги «Життя після 16:30», на основі якої створено сценарій, добровольця, десантника 79 бригади при обороні Донецького аеропорту Олександра Терещенка.Ключова тема вистави та проекту в цілому — Ніколи не здаватися і не опускати рук! Цими словами автор, Олександр Терещенко, підписує свою книгу. Сам Олександр, пройшовши через пекло війни та тяжкого поранення, втративши обидві руки, знайшов в собі сили духу не тільки повернутись до активного суспільного життя, але і написати документальну повість про перемогу людини над обставинами і над собою.

У Дніпрі створили унікальний театр - новости Днепра

Олександр такий відгук про виставу — «Вона наповнена позитивом і гумором. Вона — про цінності, про українське коріння, яке дає сили жити далі, незважаючи ні на що. «НЕЗЛАМНИЙ» — це сучасна розмова про війну, про непоправні втрати, про неможливість вороття до старого життя. Це — монолог-сповідь людини, яка померла і відродилася знову. Це — пошук відповідей на одвічні питання сенсу людського існування.
Унікальним є те, що Ігор Кирильчатенко є не тільки талановитим актором, а маючи досвід бійця АТО зміг яскраво і сприятливо передати почуття і силу головного героя «НЕЗЛАМНИЙ». Режисер вистави — Вікторія Чернова, наголошує – «Уже шість років поспіль в Україні тривають воєнні дії. Бійці, які повертаються із зони АТО/ООС, часто не можуть адаптуватися до життя в соціумі, втрачають сенс життя. Особливо, коли отримують поранення й інвалідність.

У Дніпрі створили унікальний театр - новости Днепра

Одним із найдієвіших способів терапії є мистецтво, яке допомагає людині проговорити їх для себе, осмислити і сприйняти пережитий драматичний досвід, зробити його сприйнятним для глядача».
В виставі використовується авторська пісочна анімація Єкатерини Дзюби.
Прем’єра вистави відбудеться 21 серпня 2021 о 16-30 за адресою: Будинок Мистецтва, вул. Філософська, 23

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: