Skip to content

Кіборг з Дніпра Кирило Недря: «Те, що я воював на Сході, не дає мені індульгенцію!»

Дарина Сухонос

Кіборг з Дніпра Кирило Недря: «Те, що я воював на Сході, не дає мені індульгенцію!»

Цей усміхнений чоловік — завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, тренер-інструктор Національної поліції, лейтенант Збройних сил України (нині у запасі) з позивним  «Доцент». Кирило написав книгу про подолання стресу у роботі поліцейських, але він каже, що стрес — поняття універсальне. Незалежно від того, ким ви працюєте.

Помічайте дрібниці

Кирило служив із 2014 до 2015 року у Збройних силах України, куди його призвали у першу хвилю мобілізації до лав дев’яносто третьої окремої механізованої бригади (нині почесне найменування «Холодний яр»), він один із тих кіборгів, які захищали Донецький аеропорт! З особовим складом п’ятої роти Кирило боронив аеропорт протягом двох місяців без ротацій, покинувши територію в ніч із третього на четверте жовтня 2014 року.  Перебуваючи біля аеропорту, військовий отримав важку контузію. І про стреси він знає, на жаль, не з чуток. Він не розповідає щодня про свої здобутки і нагороди. У політику йти не планує, хоча кликали неодноразово.

Кіборг з Дніпра Кирило Недря: «Те, що я воював на Сході, не дає мені індульгенцію!»

— У нас кожен думає, що розуміє щось у політиці, тому може йти в депутати, — говорить наш земляк. — Але для того, щоб щось пропонувати, треба подумати, а що ти зробив для держави? Я теж воював, але дивлюсь на це як на обов’язок. Це не дає мені індульгенцію. Я вважаю, те, що я служив, покладає на мене додаткові обов’язки, я маю ще більше робити і досягати, бути прикладом. А деякі просто плутають речі: був і воював. У нас багато хто був там, але не воював.

У посібнику «Стресостійкість у роботі поліцейського» є реальні поради, як спілкуватися в кризових ситуаціях, як правильно поводити себе, що робити, щоб у житті було менше стресів. Книга уже користується популярністю серед читачів — готується додатковий тираж.

Кіборг з Дніпра Кирило Недря: «Те, що я воював на Сході, не дає мені індульгенцію!»
Зі стронг-меном Василем Вірастюком

— З наукової точки зору стрес може бути позитивним і негативним, наше завдання зробити так, щоб позитив переважив, — говорить Кирило. – Знаходьте хороше у всьому, що вас оточує: помилуйтеся заходом сонця, вдихніть аромат кави, прогуляйтеся з коханою людиною, пограйтеся з домашнім улюбленцем. Дехто вважає, що позитив — це щось дороге. Але скільки коштують обійми матусі, посмішка рідної людини чи подяка від друзів?

Кирило підкреслює, що люди часто концентруються на стресових речах: обговоренні новин, війни, несуттєвих проблемах. Негатив стає темою номер один як в живому спілкуванні, так і в Мережі. Це погано впливає на людину, на її емоційний стан.

— Боротися зі стресом мені допомагають спорт, сім’я, домашні тварини і, звичайно ж, викладання, — посміхається чоловік.    

Робота в поліції — не для всіх!

Кирило підкреслює, що робота в поліції не для всіх, адже треба розуміти, що це певна відповідальність перед громадою.

— Про важливість освіти для поліцейського можна сперечатися вічно, — констатує він. — Так, вона обов’язково потрібна, але, я вважаю, що все починається з мотивації. Я бачив, як люди йшли в поліцію, залишаючи бізнес, високу зарплатню, бо вони хотіли працювати на благо суспільства. А є ті, хто полишав службу – все залежить від пріоритетності.

Кіборг з Дніпра Кирило Недря: «Те, що я воював на Сході, не дає мені індульгенцію!»

Зарплатня у правоохоронних органах – близько 13 тисяч гривень.

 — Важко визначити, якою вона має бути. Кожен хоче отримувати більше, — говорить військовий. — А я запитую у себе: «За скільки б людина хотіла ризикувати життям?» Знаю, що у Литві продавець у супермаркеті отримує 1200 євро, а поліцейський – 700—800. Це через те, що комерційних сектор вкладає більше грошей у свою справу. Але у багатьох країнах це компенсують житлом, соціальним сектором (медицина, страхування). У США зарплатня у поліцейського тем невелика, але є соціальний пакет та можливість мати другу роботу (у нас це заборонено). Єдина умова – не у робочий час і через безготівковий розрахунок.

Субординація!

Кирило молодий і прогресивний викладач, але він дотримується субординації: жодного «ти» та приятелювання поза парами.

Кіборг з Дніпра Кирило Недря: «Те, що я воював на Сході, не дає мені індульгенцію!»

— В університеті стабільно багато абітурієнтів, — каже Кирило. — У нас суттєво покращилося забезпечення: форма, умови проживання тощо. Учням подобається жити в казармах, адже там сучасний ремонт, побутові зручності, смачне харчування. Я дотримуюся субординації під час викладання: жодного «ти» та приятелювання поза парами. Є знайомі, які вже закінчили навчання, працюють, із ними іноді спілкуюся. Але я дуже ретельно ставлюсь до свого оточення.

Кирило наголошує, що поліція – це престиж держави.

— Якщо ти працюєш в поліції, ти повинен розуміти, що ти представляєш державу, особливо тоді, коли ти у формі.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: