Skip to content

Оздоровчі процедури і медичні послуги у терцентрі й школах Дніпра: як організовано процес

Оздоровчі процедури і медичні послуги у терцентрі й школах Дніпра: як організовано процес

У Дніпрі для підопічних міського центру соціального обслуговування організовано широкий спектр оздоровчо-профілактичних послуг, спрямованих на підтримку їхнього здоров’я та гарного самопочуття. У відділеннях терцентру працюють також і фізіотерапевтичні кабінети.

«З 2016 року постановою Кабміну в Україні терцентри позбавили права надавати фізіотерапевтичні послуги. Був певний період, коли такі кабінети не працювали, але завдяки підтримці міського голови Бориса Філатова рішенням сесії міськради нам вдалося відновити їхню роботу на цілком законних підставах. Наші підопічні з нетерпінням цього чекали. Усе апаратне обладнання у таких кабінетах сертифіковане і вчасно проходить повірку. Медичні сестри, які там працюють, теж проходять відповідну підготовку», – розповіла під час виїзної пресконференції 11 серпня директорка міського територіального центру соціального обслуговування Наталія Біневська.

За словами завідувачки відділення денного перебування міського територіального центру соціального обслуговування у Шевченківському районі Світлани Біленко, особливий попит серед підопічних терцентру, які відвідують денне відділення, має саме фізіотерапевтичний кабінет.

«Щоб проходити тут процедури, необхідні рекомендації від сімейного лікаря, оскільки не усім їх можна проходити за станом здоров’я. У нас є різне фізіотерапевтичне обладнання, щоб проводити електрофорез, магнітотерапію, ампліпульстерапію, дарсонвалізацію, тубус-кварц, а також електросон, квантову, ультразвукову терапію, УВЧ. Наші підопічні – пенсіонери різного віку, тому такі оздоровчо-профілактичні послуг гарно впливають на підтримку їхнього здоров’я», – підкреслила Світлана Біленко.

Дніпрянка Галина Чіпко вже понад десять років постійно відвідує міський територіальний центр соціального обслуговування у Шевченківському районі і радіє, що є можливість цілком безкоштовно і поряд з домом приходити до денного відділення, проводити тут змістовне дозвілля і підтримувати своє здоров’я: «Тут як на курорті: різні оздоровчі гімнастичні вправи, йога, скандинавська ходьба. А зараз прийшла на черговий сеанс до фізіотерапевтичного кабінету, оскільки трохи болить коліно, а зайвий раз не хочу організм ліками навантажувати. Процедура ампліпульсу комфортна – йде тепло, і трохи пощеплює».

Тим часом у школах Дніпра теж піклуються про здоров’я учнів. У закладах освіти працюють медичні кабінети. Вони ліцензовані і відповідають усім вимогам.

«Раніше до школи декілька разів на тиждень приходила медична сестра. А з 2019-го року у нас відкрито медичний кабінет, де постійно вже працює медсестра. У разі чого вона завжди зможе надати першу допомогу. Тому педагогічний колектив, батьки – цілком спокійні за здоров’я дітей», – підкреслила директорка навчально-виховного комплексу № 42 Людмила Гожа.

Зі свого боку медсестра згаданого закладу освіти Вікторія Даценко додала:

«Медичний кабінет обладнаний усім необхідним для допомоги. Різні трапляються випадки, коли, наприклад, у дітей болить голова, йде кров з носу. Якщо необхідно дати ліки, то попередньо телефонуємо батькам, щоб почути їхній дозвіл».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: