Skip to content

Збільшення надходжень, капремонти лікарень і будівництво музею: результати 7-ї сесії облради

Збільшення надходжень, капремонти лікарень і будівництво музею: результати 7-ї сесії облради

Депутатський корпус обласної ради VIII скликання зібрався на чергову сесію. Було ухвалено низку важливих рішень. Серед яких — бюджетні спрямування у сфери культури, медицини та спорту.

«За рахунок власних надходжень обласний бюджет збільшився на 1,1 мільярд гривень. Це хороші результати, які говорять про ефективність роботи обласної ради. Кошти плануємо спрямувати на інфраструктурні об’єкти, капітальні ремонти будівель та підтримку спортивних проєктів», — зазначив голова обласної ради Микола Лукашук.

Збільшення надходжень, капремонти лікарень і будівництво музею: результати 7-ї сесії облради

На утримання та розвиток автомобільних доріг в області депутати спрямували 350 млн грн. на поточні ремонти та понад 18 млн грн. на капітальні оновлення автошляхів.

Серед важливих бюджетних спрямувань у сфері фізичної культури та спорту:
— 10 млн грн спрямовано на реконструкцію критої спортивно-демонстраційної споруди для спортивних ігор на стадіоні «Трудові резерви»;
— 2,5 млн грн — на реконструкцію трьох міні-футбольних майданчиків на стадіоні «Трудові резерви»;
— 1 млн 175 тис грн — на реконструкцію зали боксу під спортивно-адміністративний корпус у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури.
— по 3 млн грн виділили на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а також на виплату щорічних стипендій видатним спортсменам області та їхнім тренерам.

В розрізі культури учасники сесії виділили 5 млн грн на будівництво музейного комплексу «Музей історії Петриківського розпису та народних ремесел» у Петриківці.

Щодо медичної галузі, то, згідно з рішенням депутатів, запланована реконструкція будівлі головного корпусу обласної дитячої лікарні та реконструкція відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених в обласному перинатальному центрі . Всього закладам охорони здоров’я на реконструкції та капремонти виділено понад 65 млн грн.

«167 млн грн спрямували департаменту охорони здоров’я Дніпро ОДА — це і централізоване придбання обладнання в рамках COVID-19 (95 млн.грн), і закупівля медикаментів (19 млн грн), і 1млн грн — на закупівлю медичних виробів та лікарських засобів для встановлення безкоштовних імплантів учасникам АТО/ООС. Трохи більше 1-го млн грн спрямували на доплати медичним працівникам за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я (в розмірі 20% посадового окладу)», — уточнив Микола Лукашук.

Збільшення надходжень, капремонти лікарень і будівництво музею: результати 7-ї сесії облради

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: