Skip to content

У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку

У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку

28 липня у Першому музеї АТО у Дніпрі відбулась фотовиставка «Ми Вас шукаємо. Ми Вас чекаємо. Незабуваємо». На експозиції представили світлини сімей українських бійців, які вважаються зниклими без вісти або перебувають у полоні бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку

«На жаль, це реальність війни, де за визначенням «полонені», «безвісти зниклі»- сотні людей і долі родин, що сподіваються знайти своїх рідних.Для байдужих- це травмуюча інформація, яка заважає їм перебувати в своєму зручному, безпечному світі, а значить такої інформації не повинно бути….Для ворога полоненні і безвісти зниклі- це ще одне поле гибридної війни, простір шантажу і маніпуляцій, чинник вполиву на Україну…Для нас- це горе і рани, душевні і тілесні страждання….Але ще більше завдає страждань- відсутність інформації про цю проблему, про полонених і безвісти зниклих, це створює іллюзію відсутності проблеми і це, на жаль, зручно багатьом…Православна Церква України знає про це прокляття війни, духовно і морально підтримує родини полонених і безвісти зниклих. Керуючий Дніпропетровською єпархією ПЦУ, владика Симеон, неодноразово зустрічався з родинами. По храмах Дніпровська єпархія Православної Церкви України, з благословення владики Симеона, на кожній службі лунає молитва за полоненних та безвісти зниклих.Так і сьогодні, на відкритті цієї виставки я помолився разом з всіма присутніми, від імені Архієпископа Дніпровського та Криворізського Симеона- запевнив, що і надалі наша Церква буде підтримувати родини полоненних та безвісти зниклих, бо це наше спільне горе і спільна біль!Віримо, що з Божою допомогою, ми скоро отримаємо благу звістку про наших рідних!», — сказав під час відкриття військовий капелан Дмитро Поворотний.

У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку

Мета фотовиставки — це привернення уваги до проблеми полонених та зниклих безвісти: військових та волонтерів. Через збройний конфлікт на Сході України значна кількість українських військових, членів добровольчих батальйонів, потрапила у полон російських окупантів.

У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку

«На цей час у їх родин, волонтерів та журналістів зібралося достатньо відео й фотоматеріалів, що містять відповідні докази. Нажаль, з часом сліди полонених губляться, їх долі залишаються невідомими для близьких та рідних. У багатьох родичів є переконливі докази, що хлопці потрапили в полон (відео російських ЗМІ), але наразі їх не підтверджують ні живими, ні загиблими. Матері і родичі незаконно утримуваних та родини тих, хто зник безвісти на Донбасі вважають це найгострішою гуманітарною проблемою. Життя людини є найважливішою цінністю Держави, і тому питання звільнення військових та цивільних полонених, політв’язнів, пошук зниклих безвісти вищі за політику і є гуманітарними та мають вирішуватись будь що!»- зазначають організатори.

У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку
У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку
У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку
У Дніпрі відкрили унікальну фотовиставку

Фото Володимир Федорищев, Сергій Дівєєв

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: