Skip to content

Як дніпряни виконують громадські та суспільно-корисні роботи: результати 1 півріччя 2021 року

19 липня об 11.00 в інформаційному центрі «Наше Місто» за адресою вул. Старокозацька, 58 (2 поверх) пройшла прес-конференція на тему «Як дніпряни виконують громадські та суспільно-корисні роботи: результати 1 півріччя 2021 року».

Спікери:
Янушкевич Тетяна Вацлавівна — начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради:

Я хотіла розповісти про такий напрям роботи нашої інспекції з питань праці зайнятості населення, як організації громадських робіт. Що це таке і чому це важливо. Усі знають, що багато хто залишився без роботи, зокрема через коронавірус, ці люди стоять на обліку в центрах зайнятості. Для того, щоб вони, крім допомоги, отримували ще додаткові гроші для задоволення своїх потреб, міська рада організувала виконання громадських робіт для безробітних. Що це таке: людина стоїть на обліку і отримує допомогу з безробіття, вона виплачується частинами. Якщо людина раніше не працювала або працювала неофіційно, то сума виплат становитиме приблизно тисячу гривень. Для того, щоб безробітні мали змогу отримувати більше, організували громадські роботи на комунальних підприємствах нашого міста. Робота різна, хтось виконує доручення в архіві, хтось упорядковує парк. Кожен сам вибирає. За працю оплата йде не менше мінімальної заробітної плати з грошей місцевого бюджету. Обсяг коштів на виконання зазначених робіт становив 482 103 грн за перше півріччя 2021 року. З них 451 159 грн з місцевого бюджету і 30 943 грн з фонду соціального страхування на випадок безробіття. У червні розширено перелік підприємств, на яких проводяться громадські роботи: вони тепер будуть проводитись й на комунальних підприємствах, підпорядкованих департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради. Враховуючи соціальну важливість проведення громадських робіт, які сприяють зайнятості населення міста та мають суспільну користь для громади в питанні соціального розвитку, в липні поточного року виноситься на розгляд на засідання виконавчого комітету міської ради та чергову сесію міської ради VIІI скликання питання щодо збільшення орієнтовних обсягів фінансування з бюджету Дніпровської міської територіальної громади для організації та проведення оплачуваних громадських робіт, залучення до участі в них безробітних 2021 року з 1 230,0 тис. грн. до 1 600,0 тис. грн. на умовах 100% фінансування за рахунок коштів бюджету Дніпровської міської територіальної громади за участю Дніпровського міського центру зайнятості. Усього програмою за перше півріччя скористалися 228 жителів нашого міста.

Другий напрям соціально значущих і суспільно корисних робіт — це те, що було організовано міськрадою для тих людей, які мають борг по аліментах. Ця проблема дійсно існує. І не тільки в нашій країні. Для того, щоб все-таки допомогти у вирішенні цього питання, були організовані суспільно корисні роботи для таких боржників. Багато хто після розлучення має заборгованість від своєї колишньої половинки. Якщо вона досягає періоду більше шести місяців, то суд накладає адміністративне рішення. Зазначені види робіт проводились на території Парка «Новокодацький» комунального підприємства «Молодіжне творче об’єднання» Дніпровської міської ради. Для відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт прийнято 16 порушників, вони відпрацювали 1707 годин. Усього за цей період було нараховано 61 350,89 грн для оплати праці порушників. Як результат, на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості із сплати аліментів перераховано 49 387,45 грн.

Категория: Новости Днепра, Пресс-центр

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: