Skip to content

Звернення до орендодавців Єлизаветівської філії ПрАТ «Оріль-Лідер»

Звернення до орендодавців Єлизаветівської філії ПрАТ «Оріль-Лідер»

Напередодні зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, все більше доводиться бачити занепокоєння з боку наших пайовиків щодо тиску, який чиниться на них деякими особами. Такі особи представляються від імені агропідприємств, фермерів, які переважно є «приїжджими», та пропонують викуп земельних наділів (паїв) відразу і сьогодні.

І, якщо раніше можна було повсюди спостерігати комерційну чи політичну рекламу, то зараз часто зустрічаються оголошення про викуп землі. Це здебільшого пропозиції спекулянтів, які бажають скупити землю за безцінь, подекуди із застосуванням сірих схем. Тому рекомендуємо більш обережно та прискіпливо ставитись до таких «покупців». Недостатнє розуміння юридичної складової може призвести до безповоротної втрати вашої власності. Укладення такого роду угод призведуть до негативних, а інколи і до безнадійних наслідків.

Наша компанія висловлює свою тверду позицію – ми категорично не рекомендуємо власникам продавати свої землі, але в той же час поважаємо конституційне право кожного самостійно приймати рішення щодо власного майна.

З метою недопущення зловживань з боку так званих «мисливців за паями», тим власникам, які все ж матимуть намір продати землю, надаємо кілька порад. 

Довіряйте тим, кого знаєте особисто! Не приймайте пропозиції невідомих осіб щодо продажу земельних ділянок.

Декілька важливих юридичних аспектів:

  • Згідно чинного законодавства ви дійсно зможете продати ваші земельні наділи, однак лише після 01 липня 2021 року. Аж ніяк не раніше цієї дати. Купівля і продаж пайової землі до цього моменту є незаконними.
  • До 01 січня 2024 року купувати пайові землі можуть лише фізичні особи – громадяни України. Будь-яким підприємствам чи фермерським господарствам, які мають статус юридичних осіб, заборонено купувати сільськогосподарську землю.

  • Договір купівлі-продажу підлягає нотаріальному посвідченню, тому оформлення угоди щодо вашої земельної ділянки має відбуватися лише у нотаріуса.
  • Вартість землі не може бути нижче її нормативної грошової оцінки.  Законом заборонено продаж земельних ділянок за готівку. Тобто при продажу кошти за ділянку можна отримувати виключно в безготівковій формі (наприклад, по перерахунку через банківську установу). 

Тому, якщо вам, як землевласнику, пропонують «живі» гроші в конверті, будьте готовими до того, що в підсумку ви можете залишитись і без грошей, і без землі.

Звертаємо вашу увагу, що в чинному законодавстві міститься також норма, відповідно до якої орендодавець зобов’язаний повідомити в письмовій формі свого орендаря про намір продати земельну ділянку третій особі із зазначенням її ціни та інших умов, на яких вона продається.

Наприклад, якщо ви виявили бажання продати земельний наділ, який орендується підприємством Єлизаветівською філією ПрАТ «Оріль-Лідер», то найперше, згідно Закону, ви зобов’язані письмово повідомити про намір продажу саме чинного орендаря – Єлизаветівську філію ПрАТ «Оріль-Лідер».

З ким порадитись, якщо Вас турбують спекулянти?

Двері  Єлизаветівської філії ПрАТ «Оріль-Лідер» завжди відкриті.

Позиція «Оріль-Лідер» залишається незмінною – ми поважаємо та захищаємо права наших орендодавців.

Діючи згідно чинного законодавства України, підприємство Єлизаветівська філія ПрАТ «Оріль-Лідер» підтверджує готовність й надалі орендувати земельні ділянки на вигідних для вас умовах, вчасно сплачуючи орендну плату й підвищуючи її до ринкових розмірів.

Навіть якщо з якихось міркувань або через життєві обставини ви вирішили продати землю — фахівці «Оріль-Лідер»  готові вас проконсультувати й супроводжувати угоду, захищаючи ваші інтереси. Ми прагнемо і надалі забезпечувати відповідальне землекористування, поважаючи місцевих жителів і відстоюючи їх законні права.

Це стосується також тих випадків, коли у вас є занепокоєння через тиск з боку невідомих вам покупців. Фахівці та юристи Єлизаветівської філії ПрАТ «Оріль-Лідер», на правах орендаря, готові якнайскоріше забезпечити вам підтримку.

Наш телефон для ваших пропозицій, скарг чи отримання від нас консультацій:

 +38 050 340 13 93

З повагою, заступник директора філії з розвитку та соціальних питань

 Олександр Вікторович Євтушенко.

Категория: Новости Днепра, Реклама

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: