Skip to content

Пропозиціонер з Дніпропетровщини П.Хазан: регулювання пільг – складова Муніципального кодексу

Пропозиціонер з Дніпропетровщини П.Хазан: регулювання пільг – складова Муніципального кодексу

Депутат Дніпропетровської обласної ради від ПП «Пропозиція» Павло Хазан під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу висловив пропозицію щодо альтернативи субсидіям і розповів про важливість Муніципального кодексу для гарантування пільг незахищеним верствам населення.

Держава має дбати про соціально незахищені верстви населення. І на перший погляд, субсидії виконують таку роль. Втім насправді вони погіршують ситуацію, вважає пропозиціонер:

«Формування тарифів слід передати на місцевий рівень – це позиція нашої політичної сили – партії «Пропозиція». Тому що вони дуже прив’язані до природних ресурсів. Відповідно, маємо різні природні і кліматичні умови, різні інфраструктурні можливості. Відтак, зарплати і пенсії мають бути такими, щоб люди могли покривати ці витрати. Водночас слід переходити від субсидій до прямого фінансування незахищених верств населення, для того, щоб в них був нормальний гідний рівень життя. Що ж стосується різного роду пільг, то тут ми теж стикаємося з проблемою: держава їх передбачає, але не завжди компенсовує, передаючи на місцевий рівень, де кошти на них не передбачені. Цю ситуацію може вирішити Муніципальний кодекс, на ухваленні якого наполягає партія «Пропозиція». Він регулюватиме, зокрема, і ці взаємини центральної та місцевих влад».

Павло Хазан також нагадав, що Президент України Володимир Зеленський звернув увагу на цей заклик і доручив профільним відомства розробити документ. І висловив сподівання, що до цього процесу долучать фахівців та професіоналів з партії «Пропозиція».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: