Skip to content

Всесвітній день донора: яка ситуація з донорською кров’ю у Дніпрі

11 червня об 11:00 в інформаційному центрі «Наше Місто» за адресою вул. Старокозацька, 58 (2 поверх) пройшла прес-конференція на тему «Всесвітній день донора: яка ситуація з донорською кров’ю у Дніпрі»

Гаспарян Назалі Гагіковна — завідувачка відділенням трансфузіології та переливання крові КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» ДМР: «Ми всі так чи інакше, незалежно від віку або статусу, зв’язуємося з охороною здоров’я. Невід’ємною частиною медицини є трансфузіологія — донорство. Донори — це люди, які рятують мільйони життів. Щорічно 14 червня в різних країнах світу відзначають Всесвітній день донора крові. У цей день ми висловлюємо подяку людям, які добровільно і безоплатно здають свою кров, необхідну для порятунку людських життів. Один донор може врятувати три людини. На жаль, зараз крові бракує, тому, користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх: здавайте кров, це зовсім не страшно.

Стати донором може практично будь-яка здорова людина, якщо вона старше 18 років і має вагу понад 50 кг. Однак існують певні медичні протипоказання до донорства крові та її компонентів.

Напередодні здачі донор повинен підготуватися: не їсти жирне смажене, молочне, копчене, пити до двох літрів води і не вживати алкогольні напої, добре виспатися і з паспортом прийти в пункт здачі крові.

Донорами не можуть бути: носії ВІЛ / СНІД, сифілісу, вірусного гепатиту та туберкульозу; люди з повною відсутністю слуху, мови і зору; ті, у кого виявили злоякісне утворення; ті, хто страждає від серцево-судинних захворювань; ті, у кого є психічні розлади; наркозалежні та пияки, ті, хто ведуть безладне статеве життя або надають інтимні послуги».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: