Skip to content

Власник яхт-клубу «Січ» у відвертому інтерв’ю розповів про парк, родину, платний вхід та тварин

Дарина Сухонос

За фахом він художник, але по життю – бізнесмен, батько трьох дітей і дідусь п’яти онуків. В’ячеслав Дідик за власні кошти створив яхтклуб «Січ» як подарунок містянам. Багато хто і досі не вірить, що так буває. Люди впевнені, що безкоштовний сир тільки у мишоловці. У відвертому інтерв’ю він розповів про парк, родину, секрети краси та тварин у «Січі».

ЗАЛИШИТИ ЩОСЬ ПІСЛЯ СЕБЕ

Яхт-клуб «Січ» давно вже став однією з візитівок Дніпра. Люди навіть приїжджають з інших міст, щоб побачити тутешніх тваринок та погуляти красивим берегом Дніпра. В’ячеслав Дідик каже, що його такі компліменти змушують червоніти.

– «Січ» ще тільки народжується, дендропарк будується, – каже він. – Ще багато чого не зроблено, я не люблю давати інтерв’ю або піарити себе – я ж не в депутати йду!

Процес створення зони відпочинку не був легким: спочатку потрібно було отримати усі дозволи, погодити проєкт на усіх рівнях, зокрема і на сесії міської ради. На закиди деяких «екологів» і активістів, що нібито «Січ» щось зливає у Дніпро, він посміхається. Мовляв, зливати нічого – не працюють ресторани та готелі.

– Я громадянин, я люблю свою націю і мені хочеться щось залишити після себе, – стверджує він. – Я ж за фахом художник. Це поклик душі, крім цього, треба показати приклад дітям та онукам!

Сторінка яхт-клубу «Січ» у соцмережі україномовна.

– Завдяки нашому адміністратору Олегу Бикову ми перейшли на українську мову. Він мені як син. Він воював в зоні АТО. В яхт-клубі займається адмініструванням, а також каяками, спортом, – каже В’ячеслав.

Люди по-різному ставляться до бізнесмена: впізнають на вулиці, дякують за парк, але є і ті, хто не цінують його вклад.

– Якось батько та син прийшли у парк полювати на тварин, – згадує В’ячеслав Дідик. – Ми викликали поліцію. Ще було багато різних випадків. Наприклад, люди зимою хочуть кататися на газоні. Вони не розуміють, що це шкодить ґрунту і траві, яка там буде рости весною. Але поступово ситуація покращується.

РОДИНА – ЦЕ НАТХНЕННЯ

Одружився В’ячеслав Дідик у 20 років, його дружині Вікторії тоді було 17. Коли з’явилися діти, йому довелося покинути мистецтво. Почав власний бізнес у сфері обслуговування метало-гірничої промисловості України. Працював у Кривому Розі, де і зараз живуть його нащадки.

– У нас троє дітей: доньці 33 роки, синам 31 та 17 років, – розповідає він. – А також четверо онуків, а скоро вже буде п’ятий! Дружина Вікторія також художник, вона займається дизайном і створює неймовірний національний одяг, який і сама часто демонструє на сторінці у Фейсбук. Пані Вікторія, як її мама і бабуся, шиє з дитинства. Вона планує презентувати свою колекцію у яхт-клубі «Січ».

Подружжя активно займається спортом.

– Тіло – це храм душі. Я ходжу в спортзал три рази на тиждень, не вживаю алкоголь, не палю. Усі ми хочемо гарно виглядати. Це нормальне бажання, – каже він. Ч

ОМУ ТВАРИН НЕ ГОДУЮТЬ У ВИХІДНІ

Дніпряни часто запитують, чи буде платним вхід у «Січ». В’ячеслав однозначно відповідає, що ні.

– Одна справа – це концерти: хтось орендує територію, тому вхід туди платний, як на будь-якому комерційному виступі, – коментує бізнесмен. – Інша – просто зайти. Відвідувачі можуть купити на території собі каву чи корм для тваринок, а з часом зможуть і пообідати у нас. Ці гроші підуть в бюджет парку. А так вхід буде безкоштовний.

Годувати мешканців парку – улюблена розвага дітей та дорослих. Жителі «Січі» за місяць з’їдають кілька тон кормів!

– У вихідні ми не годуємо тварин, адже до нас приходять гості, які полюбляють це робити. Усі несуть або купують смаколики. Годувати нутрій можна овочами. Пташкам та рибкам категорично заборонено давати хліб. Ми про це завжди нагадуємо, – каже меценат.

Ще один міф про «Січ» – нібито гуси, які там живуть, будуть у майбутньому стравою в ресторані комплексу.

– Для чого, якщо можна купити на ринку? Я колись зарізав курицю, мені цього достатньо. Більше я таке зробити не зможу, – сміється він.

Гуси тут живуть уже п’ять років, розмножуються і товстішають від гарного життя. Коли сильні морози, їх закривають у приміщенні. Зараз дуже багато птахів готуються стати батьками. Люди часто приносять у парк качок, які постраждали, або самотніх каченят. Їх усіх приймають у сім’ю.

У яхт-клубі «Січ» працює дев’ятеро собак, яких взяли з КП «Зооконтроль». До речі, працівники цього підприємства особисто перевіряються умови утримання тварин. У майбутньому фауна парку поповнюватиметься новими видами тваринок і птахів.

У «Січі» живуть багато птахів, один баранчик, нутрії, ондатри. Нутрій В’ячеслав купував особисто. «Купував на ринку самок та самців, вони розплодилися. Тваринки подорожують набережною міста, допливають навіть до ресторану «Поплавок». Часто мені телефонують і кажуть: «Приїдь, там твоя нутрія плаває!» Я відповідаю, що хай плаває, їй так добре. Одна з нутрій – велика самка рудого кольору. Ця красуня дуже медійна – її часто фотографують, а вона не проти позувати, потрапила навіть на обкладинку одного з номерів газети «Наше місто».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: