Skip to content

Молодь і наркотики: як у Дніпрі допомагають людям повернутись до активного і здорового життя

Як допомагають людям повернутись до активного і здорового життя – новости Днепра

3 червня об 11:00 в інформаційному центрі «Наше Місто» за адресою вул. Старокозацька, 58 (2 поверх) пройшла прес-конференція на тему «Молодь і наркотики: як у Дніпрі допомагають людям повернутись до активного і здорового життя»

Громадська Організація «Дніпропетровський Центр Здорової Молоді» реалізує проєкт Програма-тренінг «Громадянсько-правова ресоціалізація, самоврядування та інформаційна гігієна»

Шуляк Олександр, волонтер громадської спілки «Міжнародна антинаркотична асоціація»:

Наша організація займається пропагандою здорового способу життя та профілактикою алкогольної та наркотичної залежності серед молоді. Сьогодні для нашого міста ця проблема дуже актуальна. Легкодоступність наркотиків призводить до того, що багато молодих людей та дітей здобувають залежність. Наш проєкт для тих, хто зміг подолати залежність, але не може нормально адаптуватися та повернутися у вир соціального життя. Програма включає можливість попробувати себе в різних сферах. Як буде відбуватися цей проєкт? Він направлений на роботу з учасниками програми реабілітації та ресоціалізації. Розпочнеться цього червня в реабілітаційних центрах міста, також будуть відбуватися виїзді заходи. Кожен тиждень ми будемо залучати фахівців різних професій до роботи с залежною молоддю. Все завершиться стимуляційною грою «Світ громад». Там хлопці та дівчата спробують себе у ролі депутата, громадянина, політика, волонтера тощо. Ця гра наближена до реальності. Вік учасників від 16 до 35 років.

Шелест Ольга, тренерка програми:

Мені подобається наповнення, яке є в цій програмі. Ті люди, які потрапили до програми, вели нетверезий спосіб життя. Потім близько року вони перебувають в певній ізоляції, тому їм необхідна допомога в поверненні до соціально-активного життя. Перша частина програми спрямована на те, щоб показати, як побудовано суспільство та громада, де можна знайти місце для себе. Нам цікаво, щоб люди змогли себе спробувати в різних сферах громади. Другий етап – інформаційна гігієна та критичне сприйняття інформації. Після завершення програми реабілітації у людина багато часу и безмежний доступ до інформації, тому її варто навчити відсіювати мусор. Нагадаю, що до цього в неї не було зв’язку з навколишнім світом: вона була без телебачення, Інтернету, інколи навіть без змоги комусь зателефонувати. Тому повернення не повинно стати для неї стресом, і ми хочемо допомогти їй підготуватися.

Торопов Андрій, представник управління внутрішньої політики департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради:

Цей проект направлений на здоровий спосіб життя і тому ми підтримаємо такі проекти, для того щоб людина змогла адаптуватися у суспільстві після завершення програми реабілітації. Розвиток та діяльність громадських організацій стримує, насамперед, відсутність належної матеріальної бази для виконання статутних завдань. Проте, незважаючи на це, більшість активних громадських організацій ставлять за мету вирішення важливих та актуальних у суспільстві проблем і тому Дніпровська міська рада буде підтримувати такі проекти. 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: