Skip to content

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук взяв участь у міжнародній конференції «UkraineInvest Talks: Dnipro»

Про інвестиційну політику й розвиток регіонів, реформу фіскальних органів, інвестиційних нянь, діджиталізацію та державно-приватне партнерство йшла мова під час Міжнародного інвестиційного форуму UkraineInvest Talks: Dnipro.

Його мета — інформувати міжнародну та українську інвестиційні спільноти про прогрес реформ та розвиток інвестиційного клімату в Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Участь у заході взяли голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, очільник Дніпра Борис Філатов, а також нардепи України, міністри, представники бізнес-спільноти, міжнародних фінансових організацій, Торгово-промислової палати тощо.

«Ви знаєте, що фінансування розвитку регіонів України сьогодні здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, державної допомоги та інвестицій міжнародних фінансових організацій. Саме завдяки співпраці з останніми міста та області мають змогу реалізовувати дійсно масштабні проєкти — будувати мости й дороги, спортивні центри, амбулаторії в селах тощо. Проте, для забезпечення сталого розвитку регіонів необхідно активізувати й інвестиції приватних інвесторів та сприяти розвитку малого та середнього бізнесу на місцях. Сподіваюсь, інтерактивна платформа UkraineInvest Talks налогодить діалог між органами влади в Україні та запровадить нові механізмами залучення інвестицій», — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Усього у форумі взяло участь 50 спікерів. Доповідачем однієї з панелей про інвестиційні можливості регіонів став голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Він розповів про потенціал Дніпропетровщини, амбітні плани, регіональні ініціативи, напрямки інвестування та успіхи реформи децентралізації в області.

«На початок 2021 року прямі іноземні інвестиції в Дніпропетровську область здійснили 1380 компаній з 71 країни світу, на суму $4,7 млрд (накопиченим підсумком з 1993 року). За цим показником область лідирує серед регіонів України 10 років поспіль. Наш регіон економічно розвинений та інвестиційно привабливий. Характеризується потужним промисловим і науковим потенціалом, розвиненим агропромисловим комплексом, логістичною і енергетичною інфраструктурою. Для мене та Дніпропетровської обласної ради основною метою є забезпечення міцної основи для стабільного і сталого розвитку регіону на позиціях відкритого і взаємовигідного співробітництва, а також зміцнення іміджу регіону як надійного партнера», — зазначив Микола Лукашук. До онлайн-трансляції заходу долучилось 40 країн світу. Подібні форуми впродовж року відбудуться і в інших областях країни. В грудні організатори планують провести підсумкову зустріч.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: