Skip to content

Міжнародна акції «Ніч музеїв» у Дніпрі 2021: чого чекати від найзагадковішого заходу

13 травня об 10.00 в інформаційному центрі «Наше Місто» за адресою вул. Старокозацька, 58 (2 поверх) пройшла прес-конференція на тему: «Міжнародна акції «Ніч музеїв» у Дніпрі 2021: чого чекати від найзагадковішого заходу».

Хорошилов Євген Вікторович, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради: «15 травня 2021 року музеї Дніпра приєднаються до щорічної міжнародної акції «Ніч музеїв». Загальна тема акції, визначена Міжнародною радою музеїв, – «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення». За традицією у найближчу суботу до Міжнародного дня музеїв – 18 травня – музеї відкриють експозиції у вечірній час. Музеї міста вже багато років дивують відвідувачів яскравими дійствами у рамках акції «Ніч музеїв». Цього року до них приєднається і Музей історії Дніпра, урочисте відкриття якого відбудеться 15 травня! Це перший муніципальний комунальний заклад».

Репан Олег Анатолійович, директор Комунального підприємства «Музей історії Дніпра» Дніпровської міської ради: «15 травня ми і відкриваємося, і проводимо «Ніч музеїв». Початок о 17.00. Триватиме екскурсія півтори години. Що саме ми запропонуємо нашим відвідувачам. Річ у тому, що багато громадян ще не бачили наш музей і ми пропонуємо різноманітні інтерактивні технології. Наприклад, ви можете сфотографуватись з Олександром Полем, гостей зустріне господиня Катеринославського прибуткового будинку початку ХХ ст., відвідувачі побувають на прийомі у лікаря кінця XVIII ст., поринуть в атмосферу «радянського сервісу епохи застою». Квитки ви можете купити у музеї або зарезервувати за телефоном 095-294-00-09. Ціна — 350 гривень. А вже з 16 травня наш музей відчинить двері для всіх жителів і гостей міста і буде працювати з 10.00 до 18.00»

Лавренко Валерія Сергіївна — заступник директора з наукової роботи Комунального закладу культури «Дніпропетровський національний історичний музей імені Д. Яворницького » Дніпропетровської обласної ради: «Найбільшим досягненням Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. Яворницького в контексті «Ночі музеїв», яка відбудеться на міському рівні 15 травня, є те, що ми перенесли свій захід на 22 травня. По-перше, ми не можемо псувати свято відкриття нашим колегам. По друге, ми хочемо допомогти містянам уникнути складного вибору: який саме музей відвідати. Гостей історичного музею чекає подорож на машині часу, неймовірні перевтілення і гості з минулого. Працюватиме літній майданчик. Початок екскурсій о 17.30. Квиток коштуватиме 300 гривень.»

Прудніков Михайло Вікторович, директор Дніпровського науково-технічного музею «Машини часу»: «Дуже приємно, що у цей день люди відвідують музеї, але я закликаю приходити до нас і в інші дні. У нас завжди цікаво. Для гостей технічного музею «Машини часу» ми підготували справжню подорож у минуле. Спеціально під цю дату ми представимо декілька нових автомобілів в експозиції. У виставкових залах не горітиме світло — тільки вуличні ліхтарі і габарити на автомобілях. Для атмосфери ми запросили джаз-бенд і танцювальну групу, яка буди виконувати рок-н-рол. Ціна дорослого квитка 100 гривень, дитячого — 50».

Бурбело Сергій Володимирович, директор Установи культури «Музей українського живопису»: «Кожна міжнародна акція «Ніч в музеї» має свою назву та мету. Цього року це переосмислення. Наш музей українського живопису намагається тримати пальму першості. Тому зал ARTAREA Dnipro зробить у цю ніч ретроспективу усіх інсталяцій, зроблених за творчістю відомих у всьому світі художників. Крім того, на даху будівлі відбудеться концерт молодого українського піаніста Артура Нікуліна. Початок виступу о 19.00. А на третьому поверсі відвідувачі зможуть побачити новий простір музею. Вхідний квиток для дорослого коштує 150 грн, для дитини – 75 грн.»

Приєднається до акції і Дніпропетровський художній музей, який із 10.30 до 17.30 пропонує відвідати всі музейні експозиції та виставки за єдиним музейним квитком зі знижкою 50 відсотків від звичайної вартості. Музеї міста чекають відвідувачів та обов’язково подарують багато незабутніх емоцій!

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: