Skip to content

Найкращий рецепт для адаптації ромів – освіта і просвітництво – депутат-пропозиціонер з Київщини В.Коломієць

Найкращий рецепт для адаптації ромів – освіта і просвітництво – депутат-пропозиціонер з Київщини В.Коломієць

Засідання PROпозиціонери Club, присвячене проблемі ромів, відбулось 8 квітня, в Міжнародний день ромів в соцмережі Clubhouse. Свою пропозицію щодо формування толерантного ставлення до цієї народності висловив депутат Богуславської міської ради Віктор Коломієць.

Ксенофобські настрої щодо представників ромської національності притаманні насамперед регіонам, де вони компактно проживають – це Чернівецька, Одеська, Дніпропетровська, Донецька області та Закарпаття. Водночас, і на Київщині є окремі села, де живуть циганські общини. І ставлення там до них не найкраще. І не лише центральна влада має шукати шляхизахисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини через розробку відповідних державних стратегій. Це мають робити і представники місцевої влади, наголосив партієць “Пропозиції”.

“Я вважаю, що більшість стереотипів і ворожість здоров’я в українському суспільстві – від незнання і несправедливих узагальнень. І на мій погляд, найкращий рецепт для адаптації і інтеграції ромів – це не агресія, а освіта і просвітництво. Саме вони дозволять зламати усі стереотипи і мінімізувати дискримінацію. Адже через освіту відбувається соціалізація – люди спілкуються, виходять зі свого закритого середовища, десь з’являється доступ до нових знань, десь – до адекватної роботи. Україна – мультикультурна держава. І чільне місце в нашому суспільстві серед інших народностей і національних меншин мають посідати і роми”, – резюмував депутат-пропозиціонер.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: