Skip to content

Місцеві референдуми не повинні стати інструментом політичних маніпуляцій – Б.Філатов

Співзасновник партії “Пропозиція” висловив своє ставлення до проекту закону “Про місцеві референдуми”, який опублікований на сайті Верховної Ради для публічного обговорення.

Законопроект про місцеві референдуми – надзвичайно важливий документ, який співзвучний з реформою децентралізації. Про це заявив співзасновник партії «Пропозиція», міський голова Дніпра Борис Філатов.

«В нашій програмі є цілий розділ про пряме народовладдя у громаді. Ми хотіли б виносити на обговорення на місцях плани і програми розвитку громад, інфраструктурні проекти, відчуження муніципальної власності, об’єднання громад і питання локальної культури, історії та політики пам’яті, які не суперечать законодавству України», нагадав політик.

Водночас Борис Філатов додав, що цей документ має бути чітко виписаний, аби не залишити поле для політичних маніпуляцій та зловживань.

«Приміром, я був би обережним з пунктом про висловлення громадою недовіри органам місцевого самоврядування, аби місцевий референдум не перетворився із інструмента демократії в засіб поширення анархії», – зауважив пропозиціонер Борис Філатов.

Політик також висловив здивування з приводу того, що закон про всеукраїнський референдум, прийнятий наприкінці січня, який так палко підтримала монобільшість, досі не підписаний Президентом.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: