Skip to content

Борис Філатов: «Все, що може бути якісно виконано на місцевому рівні, повинно залишатися там»

Филатов прокомментировал новую волну кадровых «чисток» в мэрии - новости Днепра

Лише поява Муніципального кодексу дозволить створити чіткі правила гри, в першу чергу, в фінансових питаннях. Держава повинна передати непритаманні їй функції громадам: право екологічного контролю та адміністрування місцевих податків, геокадастр, інститут третейських суддів та створення муніципальної поліції безпеки. На цьому мер Дніпра Борис Філатов наголосив під час свого відеозвернення.

Міський голова підкреслив, що про необхідність ухвалення Муніципального кодексу і чіткий розподіл повноважень між центральною владою і місцевим самоврядуванням він говорить останні шість років. Нині ж, коли ініціатива нарешті отримала відгук на державному рівні, а в її обговорення включився і президент, дуже важливо, щоб цей процес не намагалися «заговорити» його підлеглі.

«Ми не можемо загубити суть конструктивного діалогу за марною працею. Від заходу до сходу нашої країни лідери територіальних громад та депутати розуміють — нам нема чого ділити. Тому що саме місцеве самоврядування є шляхом досягнення справжньої децентралізації. Від цього залежать комфорт і благо людей — мешканців великих міст і маленьких селищ», — сказав Філатов.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: