Skip to content

Що для Дніпра означає регіональний план реформ у галузі управління відходами

Що для Дніпра означає регіональний план реформ у галузі управління відходами

У Дніпрі на основі регіонального плану управління відходами розроблять муніципальну стратегію поводження з різними видами відходів, у тому числі медичними та будівельними. План розрахований до 2030 року, зараз триває процедура його стратегічного екологічного оцінювання.

«Відповідальність за санітарний стан територій несуть органи місцевого самоврядування. Міська влада Дніпра проводить постійну роботу щодо охорони та збереження належного екологічного стану міста. Днями відбулася розширена нарада за участю науковців, екологів, фахівці у сфері поводження з відходами, де ми обговорили цей регіональний план. У частині, яка стосується Дніпра, ми погодилися із запропонованими пунктами. Серед них, наприклад, будівництво сортувальної станції для роздільно зібраних відходів і сміттєспалювальний завод», – зазначила заступниця директора департаменту-начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Ірина Козлова.

Після того, як регіональний план погодить Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів і Міністерство розвитку громад та територій, він стане своєрідним паспортом для Дніпра для залучення інвестицій у місто. Зокрема, на будівництво сміттєспалювального заводу.

«Майбутні інвестори будівництва сміттєспалювального заводу в Дніпрі – японська компанія. Однією з їхніх умов для виділення коштів було створення такого регіонального плану поводження з відходами. Після того, як регіональний план отримає усі погодження, Дніпро стане на крок ближче до будівництва сміттєспалювального заводу», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Ознайомитися з проєктом регіонального плану управління відходами можна за посиланням.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: