Skip to content

Спростування

Спростування

На виконання рішення від Кіровського районного суду м. Дніпропетровська 27 листопада 2020 року у справі  203/1403/20, яке набрало законної сили 10.02.2021, публікуємо спростування.

Стаття опублікована за посиланням: https://nashemisto.dp.ua/2020/02/14/v-dnepre-pjanyj-aktivist-ivan-krasikov-vletel-v-karetu-skoroj із найменуванням «В Днепре пьяный активист Иван Красиков влетел в карету скорой» визнана недостовірною.

Також публікуємо резолютивну частину вищевказаного рішення (публікується з ЄДРСР, оскільки повний текст рішення на дату публікації не отримано):

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_2 — задовольнити частково.

Визнати недостовірною і такою, що порушує особисті немайнова права ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) на повагу його честі та гідності і недоторканність ділової репутації, інформацію, поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 в мережі Інтернет з розміщенням на інформаційному ресурсі:

— інтернет-видання « ІНФОРМАЦІЯ_16 » з належним ОСОБА_4 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою ІНФОРМАЦІЯ_13 під заголовком « ІНФОРМАЦІЯ_17 », а саме про те, що: «Известный днепровский активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой помощи. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По нашей информации, в результате ДТП есть пострадавшие.»;

— інтернет-видання «Obozrevatel» з належним Товариству з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_12 , а саме, під заголовком «Сел пьяным за руль: виновник страшного ДТП со «скорой» в Днепре оказался известный активист» про те, що: «В Днепре активист ОСОБА_12 , якобы пребывая в состоянии алкогольного опьянения, врезался на авто в машину скорой помощи. Об этом сообщает местное издание «Днепр. Главное». ДТП произошло еще 31 января, однако о личности виновника стало известно только 14 февраля (чтобы посмотреть фото, доскролльте новость до конца). За руль автомобиля Chevrolet мужчина якобы сел пьяным. От столкновения «скорая» перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. В результате аварии пострадал ОСОБА_15 . Мужчину госпитализировали в 16-ю городскую больницу с травмой ноги. Шофер и медработник, которые находились в «скорой», отделались лишь легким испугом. Как сообщал OBOZREVATEL, ДТП произошло на пересечении проспектов Гагарина и Яворницкого. «Скорая» возвращалась после эвакуации раненых бойцов с Донбасса.»;

— інтернет-видання «Днепр оперативный» з належним ОСОБА_3 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: http://dnepr.express/post/v-dnepre-pyanyi-aktivist-ivan-krasikov-vrezalsya-v-mashinu-skoroi, а саме, під заголовком « ІНФОРМАЦІЯ_17 », про те, що: «Известный днепровский активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой помощи. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По нашей информации, в результате ДТП есть пострадавшие. Источник: Днепр. Главное»;

— інтернет-видання «Днепровская панорама» з належним ОСОБА_3 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: http://dnpr.com.ua/sobytija/nichego-sebe-pod-dneprom-udachno-otkryli-sezon-rybalki/, а саме, під заголовком «В Днепре пьяный активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой», що: «Известный днепровский активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой помощи. Об этом сообщает Днепр. Главное. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По информации источника, в результате ДТП есть пострадавшие.»;

— інтернет-видання « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з належним ОСОБА_5 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_14 , а саме, під заголовком «Сел пьяным за руль: виновником страшного ДТП со «скорой» в Днепре оказался известный активист.» про те, що «В Днепре активист ОСОБА_12 , якобы пребывая в состоянии алкогольного опьянения, врезался на авто в машину скорой помощи. Об этом сообщает местное издание «Днепр. Главное». ДТП Произошло еще 31 января, однако о личности виновника стало известно только 14 февраля (чтобы посмотреть новость доскролльте до конца). За руль автомобиля Chevrolet мужчина якобы сел пьяным. От столкновения «скорая» перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. В результате аварии пострадал ОСОБА_15 . Мужчину госпитализировали в 16-ю городскую больницу с травмой ноги. Шофер и медработник, которые находились в «скорой», отделались лишь легким испугом. Как сообщал OBOZREVATEL, ДТП произошло на пересечении проспектов Гагарина и Яворницкого. «Скорая» возвращалась после эвакуации раненых бойцов с Донбасса».

— інтернет-видання «Днепр Час» з належним ОСОБА_6 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: http://dpchas.com.ua/obschestvo/v-dnepre-pyanyy-aktivist-ivan-krasikov-vrezalsya-v-mashinu-skoroy, а саме, під заголовком «В Днепре пьяный активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой», що: «Известный днепровский активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой помощи. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По нашей информации, в результате ДТП есть пострадавшие.»;

— інтернет-видання Головна газета Дніпра «Наше місто» з належним Товариству з обмеженою відповідальністю «Газета «Наше місто» доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: https://nashemisto.dp.ua/2020/02/14/v-dnepre-pjanyj-aktivist-ivan-krasikov-vletel-v-karetu-skoroj, а саме, під заголовком « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що: «Известный днепровский активист ОСОБА_12 врезался в машину скорой помощи, передает корреспондент «НМ», ссылаясь на Днепр Главное. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По информации источника, в результате ДТП есть пострадавшие.».

ОСОБА_4 спростувати поширену про  ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання «Днепр. Главное» про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

Товариству з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» спростувати поширену про  ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання «Obozrevatel» про цеухвалене рішенняз публікацієюйого резолютивноїчастини впродовждесяти днівз моментунабрання нимзаконної силибез скорочень,редагування такоментування.

ОСОБА_3 спростувати поширену про  ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційних ресурсах інтернет-видань «Днепр оперативный» та «Днепровская панорама» про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

ОСОБА_5 спростувати поширену про  ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання «UAZMI.NET» про цеухвалене рішенняз публікацієюйого резолютивноїчастини впродовждесяти днівз моментунабрання нимзаконної силибез скорочень,редагування такоментування.

ОСОБА_6 спростувати поширену про  ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання «Днепр Час» про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

Товариству з обмеженою відповідальністю «Газета «Наше місто» спростувати поширену про  ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання Головна Газета Дніпра «Наше місто», про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

Вважати встановлення факту порушення особистих немайновихправ ОСОБА_2 від наклепу, самим по собі, достатньою справедливою компенсацією заподіяної моральної шкоди.

В іншій частині вимог — відмовити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» (код ЄДРПОУ 32611564), ОСОБА_4 , ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_6 ), Товариства з обмеженою відповідальністю «Газета «Наше місто» (кодЄДРПОУ 19087191) на користь ОСОБА_17 (РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) відшкодування судових витрат, які складаються з судового збору в сумі 840,00 грн., витрат на професійну правничу допомогу 4500,00 грн. та витрат на відправку кореспонденції 350,00 грн., в рівних частинах, тобто з кожного окремо по 948,33 грн. (дев`ятсот сорок вісім гривень 33 коп.).

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: