Skip to content

У Дніпрі пройшли перевірки будинків для літніх людей

Пройшли перевірки будинків для літніх людей – новости Днепра

Після трагічної події у Харкові, де у приватному пансіонаті у вогні загинуло 15 людей, у Дніпрі комплексно перевіряють всі будинки для людей похилого віку.  Департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради взяв на себе координацію різних служб і відомств, що займаються перевірками. «Працівники управління з надзвичайних ситуацій, поліції, інспекції з питань праці, соціальних служб  вже перевірили всі приватні заклади для літніх людей  у місті і зобов’язали їх керівництво виправити помилки. У разі серйозних порушень притягти до відповідальності, згідно чинного законодавства», — розповів Максим Джихур, заступник директора департаменту.

8 лютого фахівці департаменту  громадського порядку і цивільного захисту ДМР разом з рятувальниками і поліцією побували у пансіонаті «Велике серце», що знаходиться на Криворізькому шосе, 21-А. Зараз у пансіонаті перебуває 30 стареньких.  За ними доглядають чотири санітарки і медсестра. Умови для проживання комфортні – затишні кімнати на двох, з окремим санвузлом, розкішні холи з телевізором і зручними диванчиками і стільцями, їдальня. Останнім часом мешканці пансіонату і їх родичі все частіше цікавляться безпекою у будинку і як правильно поводити себе у разі надзвичайної ситуації. Тож перевірці інспекторів з пожежної безпеки були раді і уважно вислухали їх рекомендації.

 « У першу чергу ми перевіряємо справність та наявність у достатній кількості первинних засобів пожежогасіння, утримання в належному стані шляхів евакуації та електрогосподарства, систем автоматичної пожежної сигналізації,  зовнішнього та внутрішнього водопостачання, а також можливості під’їзду спеціальної техніки до будівель та споруд», — повідомив Дмитро Лукомський, фахівець ГУ ДСНС. У пансіонаті «Велике серце» серйозних порушень пожежники не виявили. Вогнегасників достатньо, всі вони заправлені, шляхи евакуації вільні, на вікнах немає решіток, проходи не заставлені меблями, двері без навісних замків, легко відчиняються, також є пожежні сходи для евакуації людей з другого поверху. Інспектори звернули увагу на план евакуації, який вказує куди треба рухатись у разі задимлення, тому зобов’ язали зробити наклейки з вказівниками  і позначки місцезнаходження ключа від пожежного кран-компелекта. Зауваження були щодо сигналізації, яка не в робочому стані. Керівництво з розумінням поставилось до зауважень і зобов’ язалось все виправити.

Дмитро Лукомський провів інструктаж з працівниками і мешканцями пансіонату. Більше того, він наочно продемонстрував, як правильно користуватися вогнегасником. «Це найперший засіб боротьби з вогнем до приїзду пожежників, та мало хто знає як ним правильно орудувати. Інструкція звичайно є на кожному балоні, але коли трапляється надзвичайна ситуація, реагувати треба оперативно, часу на те що треба витягувати і натискати немає, рахунок іде на хвилини, а то й секунди», — наголосив рятувальник.  Об’ єктом загорання обрали сміттєвий бак, а засобом для гасіння п’ятилітровий порошковий вогнегасник.  Лукомський пояснив, що  насамперед треба подивитися на показник вимірювача тиску, який має бути на зеленій позначці, що свідчить про перезарядку і готовність до роботи. У першу чергу зриваємо пломбу і витягуємо чеку, тоді тиснемо на ручку.  Близько до вогнища  підходити не можна. Починати гасіння треба не з центру, а під кутом, для цього є спеціальний шланг. Натискаємо на ручник і піна пішла.

У старшого дільничого Чечелівського райвідділу поліції Дніпра, ГУНП у Дніпропетровській області, офіцера Артема Сачко теж серйозних претензій до пансіонату «Велике серце» не було. « Пансіонат працює у рамках закону. Під час перевірок незаконного утримання чи фактів торгівлі людьми не виявлено. Ми провели профілактичні бесіди з персоналом і мешканцями будинку», — наголосив  дільничний.

Оксана Гвоздик.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: