Skip to content

Дівчина, яка служила в АТО, пише казки для дітей про справжню історію України

Дарина Сухонос

Василіса Мазурчук (Трофимович) родом з Дніпропетровщини. Дівчина письменниця, журналіст, ветеран АТО. Вона колишній пресофіцер двох добровольчих підрозділів, служила на сході України – спочатку в батальйоні «Донбас», а потім в полку спецпризначення «Дніпро-1». В її книзі «Любов на лінії вогню» йдеться про те, як з’являються почуття на війні і переростають в дещо більше або зникають назавжди. Також Василіса пише казки для дітей про Крим і Донбас.

— Зараз пишу казки для дітей 10—14 років, в яких розповідаю про те, що було в Криму і на Донбасі, — каже вона. — Розумію, що історію будуть форматувати і редагувати, тому хоча б у формі казки хочу пояснити дітям, як все відбувалося.

Її збірка «Казки Донбасу» є своєрідним переказом подій 2014—2015 років в Україні. Це не класичні казки. І цікаві вони будуть як підліткам, так і дорослим. Авторка зробила події буремних літ сучасної української історії зрозумілими навіть дитині.

Сюжет: дитина-підліток втрачає батьків і залишається із маленьким братом у підвалі під обстрілами. Щоб відволікти малого, розповідає йому казку про країну Яснокрай, на яку нападає войовниче сусіднє королівство Хайлостан.

— Це книга для родини, у котрій багато уваги приділяють патріотичному вихованню, — зазначає авторка. — У ній трохи мого серця,  моїх друзів та сліз. Там тепло і перемога добра над злом. Казки заслужено вважають найпотужнішим інструментом навчання дітей. Адже вони мислять образами, їм набагато простіше уявити собі ситуацію, де головними героями є казкові персонажі.

Василіса активно спілкується з читачами у Фесбуці і відправляє замовлені книги поштою. І кожну обов’язково з автографом «від Казкарки».

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: