Skip to content

Сучасний ремонт та цілковита доступність: пацієнти у захваті від оновленої амбулаторії у Краснопіллі

Вера Белоусова

У Дніпрі, у мікрорайоні Краснопілля, після капітального ремонту працює амбулаторія № 7 центру первинної медико-санітарної допомоги № 7 (вул. Новошкільна, 92). Серед іншого, тут оновили фасад і дах, замінили вікна, усі мережі та комунікації. Ремонт зроблено з урахуванням доступності: пандус, вказівники зі шрифтом Брайля, санвузол для людей з інвалідністю. Оновлення – як ззовні, так і всередині. Будівля також обладнана протипожежною сигналізацією та системою відеоспостереження.

«Капітальний ремонт амбулаторії виконаний коштом Світового банку, а від міської ради – меблі, усе обладнання, необхідне для первинної медицини, а також комп’ютерна техніка. Будівля зведена 35 років тому, але останні чотири перед початком реконструкції фундамент дав просідання, через це почали руйнуватися стіни й дах. Тому капітальний ремонт був дуже необхідний. У Краснопіллі ця амбулаторія – єдиний заклад, де надається первинна медична допомога», – сказав генеральний директор центру № 7 Віктор Дубовик.

Зі свого боку завідувачка амбулаторії № 7 Ірина Пустова зазначає:

«Зроблено три входи/виходи, у тому числі з пандусом, для пацієнтів з температурою. Прийом ведуть два сімейні лікарі та педіатр. Обслуговуємо 6 тис. пацієнтів. Для надання первинної медичної допомоги маємо усе необхідне обладнання, зокрема й аналізатори, електрокардіограф тощо. Медичний персонал теж забезпечений комп’ютерами».

Сімейна лікарка Анастасія Бугаєску працює в амбулаторії 13 років і радіє, що після декретної відпустки повернулася у цілком нову будівлю.

«Буквально як тиждень працюю. У будівлі не просто зробили ремонт, вона стала цілком новою. Працювати одне задоволення у таких сучасних, комфортних умовах. Для роботи, якісного прийому пацієнтів усе необхідне маю», – підкреслила сімейна лікарка.

Молода матуся Тетяна Коломоєць прийшла до амбулаторії для планового огляду 6-місячної доньки.

«Звісно, зараз тут просто краса – сучасний ремонт, тепло, затишно, є усі зручності для перебування з маленькими дітками. Упорядкована прилегла територія. Словом, комфортно тут стало», – ділиться емоціями пані Тетяна.

Мешканка Краснопілля Анастасія Аболєнська теж радіє оновленню: «Раніше зовнішній вигляд амбулаторії був ще, так би мовити, радянським. А зараз – не порівняти. Усе зроблено по-сучасному, нове оздоблення усередині, комфортні диванчики для очікування у коридорі. Сміливо можна стверджувати, що наша амбулаторія відповідає європейському рівню. Дуже добре, що у місті така увага приділяється оновленню медичних установ. Так і має бути!».

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: