Skip to content

Правопорядок під час виборів у Дніпрі забезпечуватимуть представники поліції та муніципальної варти

Правопорядок під час виборів у Дніпрі забезпечуватимуть представники поліції та муніципальної варти

У Дніпрі з 17 листопада під охорону поліції взято 9 територіальних виборчих дільниць і для цього залучено 36 поліціянтів. З 20 листопада під охорону також буде взято 425 виборчих дільниць з залученням 1226 поліціянтів. Безпосередньо в день виборів 22 листопада буде залучено стільки ж поліціянтів, у тому числі працівники спеціального підрозділу та військовослужбовці Національної гвардії України. Про це під час пресконференції 18 листопада повідомив заступник начальника Дніпровського відділу поліції Роман Дорош.

«Відкриття виборчих дільниць відбудеться о 8:00 годині 22 листопада, і голосування триватиме до 20:00. Після цього доступ сторонніх осіб буде заборонено. День тиші наступає з 00:00 годин 21 листопада і триватиме до завершення виборів. Напередодні виборів поліція забезпечує охорону громадського порядку і безпеку, а також охорону приміщень виборчих дільниць. У день виборів поліція охоронятимемо не лише дільниці, а й прилеглу до них територію, оперативно реагуватимемо на правопорушення, зокрема у сфері виборчого законодавства. Окрім того, представники поліції слідкуватимуть за дотриманням протиепідемічних заходів на дільницях. Це і масковий режим, соціальна дистанція тощо. Зокрема, для осіб, у яких виявлена підвищена температура, передбачені окремі кабінки для голосування. Наголошуємо, що під час знаходження на дільниці необхідно перебувати у масці і, по можливості, в рукавичках. До речі, на прохання членів виборчої комісії можна буде ненадовго зняти маску для засвідчення особи. За порушення карантинних заходів передбачена адміністративна відповідальність з відповідними штрафами від 17 тис. грн», — підкреслив Роман Дорош.

Правопорядок під час виборів у Дніпрі забезпечуватимуть представники поліції та муніципальної варти

Зі свого боку, Начальник відділу інспекторів КП «Муниципальна варта» Ігор Горбаньов зазначив:

«У день виборів у будівлі Дніпровської міської ради будуть посилені пости охорони муніципальної варти, оскільки на її території знаходиться міська територіальна виборча комісія. Слідкуватимемо за порядком, спокоєм у місті, щоб не було жодних порушень, зокрема й коли доставлятимуть бюлетені з дільничних комісій».

Заступник начальника Дніпровського відділу поліції Роман Дорош нагадав: «Агітація напередодні та в день виборів, а також підкуп виборців – це одні з найчастіших порушень виборчого законодавства. Якщо надходитиме до поліції відповідна інформація, будемо оперативно реагувати, фіксувати та припиняти такі порушення з притягненням до відповідальності. Так, наприклад, за підкуп виборців передбачено два види відповідальності – адміністративна та кримінальна. У першому випадку штрафні санкції можуть бути від 3 400 грн. до 5 100 грн. А при кримінальній відповідальності – від штрафу у розмірі 5 100 грн. до позбавлення волі на строк до 7-ми років. А щодо агітації в день тиші та виборів, то за таке порушення передбачена адміністративна відповідальність зі стягненням штрафу від 1 700 до 5 100 грн».

Правопорядок під час виборів у Дніпрі забезпечуватимуть представники поліції та муніципальної варти

Зокрема Роман Дорош зазначив, що типовими порушеннями на минулих виборах 25 жовтня були розголошення виборцями свого волевиявлення, пошкодження або винесення бюлетенів за межі дільниці. За подібні порушення також передбачена адміністративна відповідальність. Також були зафіксовані й факти перешкоджання виборчому процесу та волевиявленню громадян, за що також передбачена адміністративна відповідальність. Усього в день виборів 25 жовтня до поліції надійшло 575 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За результатами їх перевірки було складено 21 адміністративний протокол та відкрито 18 кримінальних справ.

Категория: Архив, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: