Skip to content

Погані звички замініть прогулянкою на свіжому повітрі, — лікар

Станом на 18 листопада в Дніпрі зареєстровано 13 739 випадків захворювання на COVID-19, у той же час одужали 9 615 людей. Таким чином, за весь час із загальної кількості захворілих у місті 68,4% подолали хворобу.

На сьогодні 3 440 пацієнтів лікуються амбулаторно, в стаціонарах знаходяться 684: у 21-й лікарні – 175 пацієнтів, у 16-й лікарні – 93, у 4-й лікарні – 122 пацієнти, у лікарні № 6 – 84 пацієнти, у 9-й лікарні – 103, в 11-й лікарні – 101, а у 6-й дитячій – шість пацієнтів з COVID-19. Про це під час брифінгу повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко.

У місті продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Вони здійснили 6 537 виїздів та обстежили 44 803 особи.

«Доведено, що порівняно з некурцями, курці мають більше шансів інфікуватися COVID-19 та вищий ризик розвитку ускладнень і смерті від вірусу. При чому, це стосується як тих, хто курить звичайні сигарети, так і користувачів кальянів, систем для нагрівання тютюну та електронних сигарет. Будь який із цих пристроїв має негативний вплив на організм та послаблює імунітет, дим негативно впливає на легені, при передачі з рук в руки на поверхні пристроїв може залишатися вірус. Сам процес куріння збільшує кількість торкань руками  обличчя, супроводжується порушенням дистанції та відсутністю масок. Тобто ще одним із заходів профілактики коронавірусу окрім фізичної дистанції, масок, чистих рук – курцям варто пропонувати ще один превентивний метод – кинути пали. Куріння варто замінити прогулянкою на свіжому повітрі», — зазначила Тетяна Мартиненко

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: