Skip to content

«Філатов піклується про нас, як про рідних!», — дніпряни схвалюють системне будівництво дощової каналізації у місті

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

Містяни дуже задоволені системним будівництвом мереж зливової каналізації. Наново їх будують у різних районах — там, де такого водовідведення ніколи не було. Щонайменше житломасиви Перемога, Червоний Камінь, Парус, Покровський та Ломівський, Лівобережний за радянський часів були зведені без дощової каналізації або зі штучними дощоприймачами, котрим просто нікуди виводити опади.

«Ви не уявляєте, як ми мучилися від тих калюж. Навіть невеликий дощ, а воді вже нікуди дітися. Ноги мокрі, діти брудні приходять, собаки — жах взагалі. Тепер вже інша справа. Зливоскиди тут зробили на совість. Дякуємо Філатову, що чує наші прохання», — так мешканці вулиці Янтарна, 75А і 77А говорять про прокладену на їхньому житломасиві дощову каналізацію.

Це — один із багатьох таких об’єктів у місті, котрі системно будують з нуля — виправляючи тяжкий радянський спадок. Пожильці Янтарної жартують, що це будівництво відібрало в них «тренувальний майданчик» для веслування на байдарках. Так, цією вулицею проклали три сотні метрів трубопроводу дощової каналізації, обладнали необхідну кількість дощоприймачів і каналізаційних колодязів.

«Дуже важливо, що тепер приділяють увагу ремонтам у дворах. Нам подобається будувати, адже так ми робимо людям добро», — зауважує представник підрядної організації, що опікувалася будівництвом, Анатолій Попов.

Загалом тут не лише вирішили одвічну проблему з глибокими калюжами, а й зробили дорогу. Що асфальт може бути рівним, місцеві, кажуть, вже й забули.

«Я тут мешкаю з 80-х років. У дворі нічого не робилося. Ні пройти, ні проїхати. Я бачу, що місто змінюється. Хочемо ще парк на лівому березі — такий самий як на правому», — розповідає місцевий мешканець і водій власного авта Шалва Далакішвілі.

Інші власники машин не приховують, що після дощу раніше не ризикували їздити, побоюючись пробити колесо чи низ автівки через відсутність видимості та суцільну воду на дорозі: «Ми просили — ніхто не робив. Лише наш мер Філатов спромігся. Допоміг».

Дніпряни переконані: головне — продовжувати розпочаті в місті якісні зміни.

«Робиться все технічно правильно. Ми вдячні за масштабну роботу для нашого Клочка. Філатов виконує програму — місто дійсно без околиць», — каже пані Тетяна.

Мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що за останні роки в місті з нуля побудовано вже шість систем дощової каналізації (зокрема й на Селянському узвозі) — щоб мешканці не були заручниками погодних явищ, а їх двори завжди залишалися безпечними і проїзними для автомобілів, в тому числі пожежних і машин швидкої допомоги.

«Люди жалілися на проблеми відсутності дощової каналізації десятиліттями. Ми почали системно їх вирішувати. За останній період вдалося кардинально змінити ситуацію в місті і вирішити колосальну кількість проблем», — сказав Філатов і наголосив, що благоустрій міста триватиме і надалі.

Дніпро крок за кроком ставатиме комфортнішим і затишнішим, а наведення ладу в передмістях залишатиметься в пріоритеті.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: