Skip to content

На радість дітям та батькам: у навчальних закладах Дніпра продовжать капітальні ремонти

У Дніпрі в школі №26 капітально відремонтують спортивну залу. На її оновлення школярі, педагоги та батьки чекали роками. Тож коли школа потрапила до плану капітальних ремонтів на наступний рік, батьки та педагоги одноголосно вирішили відремонтувати саме приміщення для занять спортом.

«Ця зала не змінилася відтоді, коли я навчалася в цій школі. Наразі моя донька тут школярка. А своїм дітям ми хочемо дати усе найкраще. Учні цієї школи активно займаються спортом, вони беруть участь у різних змаганнях і часто перемагають. Нам хотілося, щоб місце їхніх тренувань належно виглядало. Тож абсолютно всі батьки були за те, щоб зала була відремонтована першою. Ми вдячні мерії за те, що звернули увагу на наші прохання», — розказала голова батьківського самоврядування школи Тетяна Желізняк.

У спортивній залі 26-ої школи проводять уроки фізкультури як для молодшої, так і для старшої школи. Тому швидкість зношування поверхонь дуже висока.

«За часи експлуатації ми, як могли, підфарбовували та облаштовували цю залу, але активні спортивні ігри та заняття все ж таки дали про себе знати. Ми чекаємо, що тут буде оновлено все за сучасними нормами. Ми вдячні міській владі та батькам за те, що нова зала у нас все ж таки з’явиться», — сказала заступниця директора з навчально-виховної роботи КЗО «Середня загальноосвітня школа №26» ДМР Олена Маковійчук.

За словами виконувача обов’язків  начальника відділу технічного нагляду при департаменті гуманітарної політики ДМР Олександра Аджимяна, спортивну залу капітально оновлять, тобто спочатку знімуть усе до цегли, а потім зроблять професійну підлогу, замінять системи опалення та освітлення, відремонтують стелю та стіни, заплановано також відремонтувати допоміжні приміщення: тренерську та роздягальні.

«Як мама своєї дитини, я дуже радію тому, що вже у наступному році в нашій школі буде сучасна оновлена спортивна зала. Проєкт, який нам представили, мені дуже сподобався. Для дітей тут буде зроблено яскраво, сучасно, комфортно», — поділилася враженнями представниця батьківського самоврядування школи Тетяна Кривошеїна.

План капітальних ремонтів шкіл на 2021-2023 роки в Дніпрі розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова. Його детально опрацьовували з батьківською та педагогічною радами. 

«Представники батьківської та педагогічної спільнот подавали заявки від шкіл із зазначенням того, який ремонт у школі найбільш необхідний. Ці заявки обробили у департаменті гуманітарної  політики ДМР, потім склали списки та план. Ми ретельно вивчили цей план, проаналізували список закладів, які  було відремонтовано в період з 2018 по 2020 роки, відслідкували, які заклади взагалі не потрапили до плану на 22-23 роки, а потім внесли пропозиції щодо цих закладів. Тобто ми керувалися принципом справедливості, щоб усі навчальні заклади міста отримали бажаний ремонт», — зазначила представниця батьківської ради при міському голові Наталя Іванова.

Вже наступного року різні види капітальних ремонтів планується провести у 31 школі міста – це їдальні, санвузли, покрівлі, спортивні зали. 

«Із батьківськими комітетами було публічно обговорено пріоритетні напрямки в проведенні ремонтів. До них першочергово віднесли санвузли, їдальні, спортивні зали та покрівлі, адже вони в більшості випадків знаходяться у незадовільному стані. Це не означає, що інших питань ми не будемо торкатися, але у пріоритеті — вищезазначені напрямки», — зауважив Олександр Аджимян. 

Також він додав, що наразі більшість проєктів ремонтних робіт, які буде виконано у наступному році, вже готові. Деякі ще проходять експертне оцінювання, але все робиться для того, щоб якнайшвидше  провести відповідні торги та приступити до виконання робіт.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: