Skip to content

Підписи зібрані: 100 тисяч жителів Дніпропетровщини підтримали Блок Вілкула щодо безкоштовної страхової медицини

София Танченко

Для запровадження безкоштовної для жителів Дніпропетровщини страхової медицини необхідна політична воля, яку має Блок Вілкула «Українська перспектива»

За рекордний термін вдалося зібрати 100 тисяч підписів за впровадження страхової медицини в Дніпропетровській області. З ініціативою виступив Блок Вілкула «Українська перспектива», політична сила йде до місцевих рад, щоб захищати інтереси людей та вирішувати питання, що дійсно турбують жителів Дніпропетровщини. Питання безкоштовної медицини — одне з найгостріших.

Лідер Блоку Олександр Вілкул сказав: «Нашу програму підтримали 100 000 осіб у Дніпрі, Кам’янському, Новомосковську, Павлограді, Марганці, Покрові, інших містах та селах Дніпропетровщини. Разом ми виступаємо проти платної медицини та закриття лікарень. Але влада продовжує вбивчу «реформу» Супрун. Щоб захистити людей, після перемоги на виборах ми введемо безкоштовну страхову медицину на рівні Дніпропетровської області. І чим потужнішою буде фракція Блоку «Українська перспектива» в обласній раді, тим швидше жителі Дніпропетровщини отримають можливість безкоштовного якісного обстеження й лікування».

Вілкул зазначив, що безкоштовну страхову медицину можна впроваджувати на рівні однієї області. «При цьому з обласного бюджету оплатять страхування для працівників бюджетної сфери, пенсіонерів, дітей та представників соціально незахищених категорій населення. Для працівників підприємств будь-яких форм власності страховки придбає роботодавець», — сказав він.

Отже, всі жителі Дніпропетровщини отримають можливість якісно обстежитися й лікуватись у тих медичних установах, яким вони довіряють, і зможуть звертатися до тих лікарів, яких оберуть. Водночас певний відсоток від страхування отримають медики. Медзаклади отримають кошти на лікування людей за страховкою та зможуть покращити своє матеріальне становище.

Збирали підписи по всій області волонтери Блоку Вілкула «Українська перспектива».

Відзначимо, що, крім запровадження безкоштовної страхової медицини для жителів Дніпропетровщини, в Блоці Вілкула як найнагальніші кроки визначають:

— заборону на закриття лікарень;

— відродження безкоштовної ефективної медичної допомоги;

— створення муніципальних аптек з пільговими цінами на ліки для пенсіонерів та малозабезпечених.

Передвиборча агітація

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: