Skip to content

Витрати топ-5 футбольних ліг Європи на трансфери знизилися на 30% через COVID-19

Сукупні витрати клубів топ-5 європейських футбольних ліг (Англійська Прем’єр-ліга, Ла Ліга, Бундесліга, Серія А і Ліга 1) на покупку футболістів знизилися на 30% в 2020 році на тлі пандемії COVID-19 і склали € 4,6 млрд. Про це повідомляє джерело Букмекер Рейтингс, спираючись на дослідження компанії CIES Football Observatory.

При цьому витрати клубів в зимове трансферне вікно виросли на 62% — до € 1,3 млрд, а в літній впали майже вдвічі — до € 3,3 млрд. Витрати клубів АПЛ в літнє трансферне вікно знизилися на 10% і склали € 1,5 млрд, Ла Ліги — в чотири рази до € 348 млн, Ліги 1 — на 37% до € 474 млн. Витрати команд Бундесліги і Серії А на покупку футболістів скоротилися вдвічі: німецька ліга порталу влітку € 333 млн, італійська — € 667 млн.

У дослідженні також говориться, що під час останнього трансферного вікна кількість футболістів у п’ятірці топових ліг, які перейшли в інші клуби без сплати трансферної вартості, склало 32,2% від загального числа трансферів за звітний період.  У той час як в літнє трансферне вікно 2019 року таких переходів було 26,2%.

При цьому найбільше зростання кількості безкоштовних трансферів продемонстрували Бундесліга і Ла Ліга.

Також CIES Football Observatory проаналізувала динаміку переходів футболістів в оренду.  Так, в літнє трансферне вікно 2020 роки кількість орендованих гравців склало 30% від усіх трансферів проти 23,1% роком раніше.

Найбільше зростання орендованих футболістів зафіксований в клубах Серії А і Бундесліги.

Категория: Спорт

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: